"Caramitru Mălaele, câte-n lună și în stele", un turneu de succes în Canada

La cererea iubitorilor de teatru de peste hotare, maeștrii Ion Caramitru și Horațiu Mălăele au susținut o ediție extraordinară a spectacolului "Caramitru Mălaele, câte-n lună și în stele" în Canada.
La cererea iubitorilor de teatru de peste hotare, maeștrii Ion Caramitru și Horațiu Mălăele au susținut o ediție extraordinară a spectacolului "Caramitru Mălaele, câte-n lună și în stele" în Canada.

A fost un turneu scurt, care a cuprins două spectacole, unul la Montreal și unul la Toronto. Aplauzele și aprecierile românilor din Canada au transformat cele două zile de spectacole într-un real succes.

După ce în anii trecuți au încântat de numeroase ori publicul din întreaga țară, dar și din străinătate, actorii Ion Caramitru și Horațiu Mălăele au dus dialogul plin de umor pe scenele din Canada.

Sălile au fost arhipline, atât Pavillon de l'Entrepot din Montreal, cît și Japanese Canadian Cultural Centre din Toronto.
Cea mai aplaudată producție din ultimele stagiuni, "Caramitru Mălaele, câte-n lună și în stele" și-a demonstrat și în Canada aprecierea de care se bucură în rândul iubitorilor de teatru: în ambele locații s-a jucat cu casa închisă.

Mereu surprinzător, mereu diferit și mereu de excepție, spectacolul "Caramitru Mălaele, câte-n lună și în stele" este un spectacol de improvizație… „pentru că improvizația este, de fapt, starea de grație a actorului”, spune Horațiu Mălăele.
Spectacolul este mereu altul, ritmul este diferit, umorul tot mai spumos și ingeniozitatea tot mai evidentă.

Amintirea vremurilor trecute este adusă în scenă de un Caramitru care recită răscolitor, imaginând, cu inteligență și iscusință, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și de un haz efervescent, cei doi avându-i martori pe Shakespeare, Topârceanu sau Nichita.

Dialogul a fost întergit, și în cadrul spectacoleleor din Canada, de replicile muzicale pline de căldură şi culoare ale violoncelistului Adrian Naidin.
Cu vocea sa deosebită și tehnica desăvârșită, Adrian Naidin i-a impresionat și de această dată pe iubitorii de muzică din Montreal și Toronto.

Dupa reprezentații, maeștrii Ion Caramitru și Horațiu Mălăele au participat la o întîlnire pe scenă cu cititorii iubitori de teatru, care au fost invitați la o sesiune de autografe.

Actori au prezentat două apariții editoriale: ediția a doua din volumul “Rătăciri”, semnat de Horațiu Mălaele și reeditarea volumului biografic “Cu Ion Caramitru, de la Hamlet la Hamlet și mai departe”, semnat de Mircea Morariu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod