"Ca artist, poti trai decent in Romania"

Cand spui Alexandra Irina Mihai, probabil ca putini stiu despre cine vorbesti. Dar Andra este un nume pe care cu siguranta l-ai auzit... Tanara si volubila, cu o voce extraordinara - nu degeaba a fost numita "revelatia pop a muzicii romanesti" - Andra porneste, la inceputul lunii mai, intr-un "maraton" de concerte in toata tara.

S-a remarcat in muzica romaneasca de la o varsta frageda si succesele n-au intarziat sa apara. In ciuda programului incarcat pe care il are, Andra nu uita ce inseamna sa fii o tanara normala de (aproape) 18 ani si se bucura de toate experientele prin care trece in fiecare zi. O fire optimista si increzatoare in propriile forte, Andra ramane fidela muzicii, pe care o simte ca fiind o parte din sufletul ei.

Desi urmeaza un liceu economic, nu isi doreste sa profeseze in domeniu. Ba chiar se gandeste sa dea examen de admitere la UNATC, la sectia de teatru, acest lucru fiindu-i de mare ajutor si mai tarziu, in cariera.

- Cum a fost primit de fani cel de-al treilea album al tau? Asteptarile ti-au fost implinite?
- Asa cum ma asteptam, al treilea album al meu a fost foarte bine primit de public si de fani, deoarece eu depun suflet in tot ceea ce fac pentru muzica si, in afara de asta, albumul este unul inedit, prin colaborarea cu Tiger 1.

- Ce piesa va promova in continuare acest album?
- Acum se promoveaza piesa "E vina ta", o piesa la care s-a facut un remix, fiind pe album in ambele variante.

- Ai deja in vedere un nou videoclip?
- In momentul de fata este promovat pe televiziunile muzicale, si nu numai, videoclipul la piesa "E vina ta".

- Te gandesti la urmatorul album pe care il vei scoate? Ai inceput lucrul in studio pentru acesta?
- Sigur ca ma gandesc la urmatorul album si deja am inceput lucrul in studio.

- Ce parere ai despre comentariile fanilor (si nu numai ale lor) legate de asemanarea ta cu J.Lo? Te deranjeaza asocierea?
- Referitor la asemanarea cu J.Lo, sigur ca nu ma deranjeaza, deoarece, din punct de vedere al imaginii, J.Lo este una din vedetele foarte apreciate pe mapamond si...
exista o oarecare asemanare intre noi.

- De ce ai apelat la o schimbare de look?
- Am apelat la aceasta schimbare de look, deoarece e bine sa vii cu ceva nou si, totodata, sa vezi cum iti sta mai bine! Totusi, eu vreau sa raman in ochii publicului o adolescenta, asa cum sunt, de altfel.

- Imaginea conteaza foarte mult in showbiz. Cat de mult timp investesti in ea? Ai vreun designer preferat?
- La ora actuala, din pacate, imaginea conteaza prea mult in showbiz, chiar daca multi artisti nu au talent. Dar trebuie sa tii cont si de imaginea ta, asa ca si eu investesc mult timp pentru imagine. Designeri preferati? Nu pot sa dau nume, dar am colaborat cu Ingrid Vlasov, Laura Olteanu si cu designeri din Televiziunea Romana. Probabil voi colabora cu mai multi!

- Ai avut sau ai in continuare un model in viata profesionala (de la noi din tara sau din strainatate)? Ce vedete admiri?
- Da, am avut si am si acum drept model, de la noi din tara, pe Monica Anghel, Mirabela Dauer, Angela Similea, Elena Carstea. Din strainatate le admir si le vad ca pe niste modele in viata mea pe Mariah Carey, Whitney Houston, Anastacia, Beyonce, Christina Aguilera.

- O viata de artist presupune foarte multe sacrificii. Ce lucruri ti-au lipsit in tot acest timp in care ti-ai construit o cariera?
- Intr-adevar, o viata de artist presupune multe sacrificii, multe emotii, bineinteles daca doresti sa fii un adevarat artist, daca ai talent si vrei sa il promovezi si prin participarea la concursuri de muzica usoara si nu doar prin calculator sau CD-uri.
Mie mi-a lipsit foarte mult timpul liber si odihna, asta si din cauza faptului ca sunt inca eleva.

- De la ce varsta ai inceput sa canti? Care a fost cel mai important succes profesional de pana acum?
- Am inceput sa cant de la varsta de 7 ani si pot sa spun ca au fost mai multe succese importante in viata mea, in functie de evolutia mea in timp. Spre exemplu, la varsta de 11 ani am fost selectata impreuna cu alti 10 copii la Scoala Minivedetelor, dintr-un numar de 450 de copii. Alte realizari pe care le pot enumera sunt: "Cea mai buna voce a momentului la Festivalul Cantecului de Dragoste" - 2000; "Cea mai buna solista MTV" - 2003; "Cea mai buna solista" pe anul 2003 si 2004, distinctie oferita de revista "Popcorn" si multe altele.

- De ce anume ai nevoie pentru a avea succes in afara tarii?
- Pentru a fi un artist de succes in afara tarii este nevoie de mult talent, dar si de putin noroc.

- Poate ca nu toata lumea iti cunoaste pasiunile. Ce hobby-uri ai?
- Un mare hobby al meu il reprezinta telefoanele mobile, asta pentru ca imi place sa am un telefon de ultimul tip.

- Iti place sa gatesti? Care sunt mancarurile tale preferate (gatite sau nu de tine)?
- Imi place si mie sa gatesc, mai ales de sarbatori, dar prefer mancarurile gatite de mama mea. De aceea sta mama cu mine in Bucuresti!

- Mai ai timp sa te intalnesti cu prietenii?
- Nu prea am timp sa ii vad. Am o prietena - Adriana, care imi este si colega. Ea mai vine la mine acasa. Si dansatoarele mele mai trec pe la mine.

- Dar cu prietenul? Cum evolueaza relatia voastra?
- Cu el am o relatie normala de prietenie, dar acum este plecat in Anglia, la studiu.

- Ce face Andra in timpul ei liber?
- Merg la un film, in oras, cu prietenii, si incerc sa ma odihnesc cat pot de mult.
Am mare nevoie de acest lucru - sunt mereu prinsa in diferite activitati, drumuri, si concerte, ceea ce ma oboseste destul de mult.

- Cum este Andra in afara reflectoarelor? Cu calitati si defecte...
- In afara scenei sunt o adolescenta normala si imi place sa fac lucruri specifice varstei mele. Poate ca acasa sunt si un pic mai rebela, dupa cum spune tata... E un rebelism familial...

- Probabil nu iti doresti sa te gandesti prea mult la scoala. Si totusi... Cum te descurci cu scoala, studioul de inregistrare, concertele si emisiunile?
- Intr-adevar, e foarte greu pentru un artist sa aiba in grija si scoala, dar nu se poate fara ea si incerc, in limita posibilitatilor, sa ma achit cu bine si de aceasta sarcina. Imi impart timpul in asa fel incat sa le pot aranja pe toate.

- Stiu ca urmezi un liceu economic. Te pasioneaza domeniul?
- N-as putea spune ca ma pasioneaza chiar atat de mult, dar, pentru ca la mine acasa, in Campia Turzii, eram la un liceu economic, in Bucuresti am urmat acelasi profil.

- La ce facultate doresti sa dai examen de admitere?
- Ma gandesc sa incerc la Teatru. Imi place mult si, in plus, cred ca mi-ar fi de ajutor, pe viitor, in profesia mea.

- Se poate trai din muzica in Romania?
- Da, poti trai decent in Romania, ca artist, dar numai cu foarte multe sacrificii. Inainte de a avea bani, trebuie sa investesti foarte mult si sa renunti la multe lucruri. Mai tarziu culegi roadele.

- Cum iti imaginezi viata ta: o re-orientare profesionala sau o activitate continua in showbiz?
- Deocamdata viata mea e aici, pe scena.
Mai tarziu, nu stiu. Totul depinde de cum vor evolua lucrurile si de sanatatea mea. Pana la urma, poti face orice, numai sanatos sa fii.

- Unde te pot vedea fanii concertand in viitorul
apropiat?

- Am foarte multe concerte, peste tot in tara. Uite, chiar aseara m-am intors de la Sibiu, unde am avut un concert. Pe 1 mai o sa fiu in Bucuresti, in Parcul Izvor, apoi, in aceeasi zi, noaptea, voi ajunge in Hateg, unde voi concerta intr-o discoteca in aer liber. Tot in week-end, pe 2 mai, am concert in zona judetului Mures. Pe 5 mai ma intorc in Bucuresti, cu un alt spectacol, apoi plec iar in tara: pe 7 mai la Iasi, pe 9 mai la Orastie, iar pe 15 mai voi fi la Deva si la Timisoara. Cu alte cuvinte, toti fanii mei din tara ma vor putea vedea...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod