Bebelușul regal. Rochia cu buline purtată de Diana acum 31 de ani revine

Ducele și ducesa de Cambridge au prezentat lumii întregi, marți seara în fața spitalului St. Mary din Londra, primul lor copil, al treilea în linia de descendență la tronul britanic. Cei trei s-au oprit câteva minute pentru a saluta mulțimea de admiratori și pentru a vorbi cu jurnaliștii. Fericitul eveniment a amintit multora de episodul care a avut loc în urmă cu 31 de ani, în același loc, unde, tatăl de acum era bebelușul prezentat de prințesa Diana și prințul Charles.

Coincidențele dintre evenimentul de marți seară și cel petrecut în anul 1982 nu sunt puține. Cea mai notabilă este rochia îmbrăcată de Kate pentru a părăsi maternitatea. Rochia albastră cu buline purtată de ducesă de Cambridge amintește de rochia în care Lady Di părăsea același spital după ce se născuse William. Dacă rochiile celor două prințese seamănă, stările lor au fost total diferite. În 1982, "Prințesa Inimilor" a început să plângă la prezentarea primului fiu, marți, Kate a dat dovadă de mult calm.

 

Kate și Diana nu sunt singurele care au îmbrăcat rochii cu buline.

Mama ducesei de Cambridge, Carole Middleton, a purtat o vestimentație asemănătoare când și-a vizitat nepotul la maternitate.

Seamănă cu Kate, din fericire", a glumit prinţul William in fata multimii de admiratori si a jurnalistilor."Încă ne gândim la un nume", a adăugat William."Este un moment special, foarte emoţionant.Orice părinte ştie cum ne simţim", l-a completat Kate. Ducele şi Ducesa şi-au dus bebeluşul acasă, la Palatul Kensington, iar William a anuntat ca va avea două săptămâni de concediu paternal.

 

După 11 ore de travaliu, luni seară a venit pe lume primul copil al ducelui și ducesei de Cambridge.Bebelușul s-a născut la ora 16.24 (ora 18.24, ora României), cu o greutate de 3,800 kilograme.Marele eveniment a fost anunţat de un act oficial, semnat de ginecologul reginei Elisabeta a II-a, Marcus Setchell, care a fost adus de curierul regal de la spital la Palatul Buckingham sub escorta poliţiei."Alteţa Sa Regală, ducesa de Cambridge, a adus pe lume un băiat astăzi (n.r.-luni), la ora 16.24.Atât ea, cât şi copilul se simt bine", scrie pe documentul afişat în faţa Palatul Buckingham.Anunţul a atras aplauzele miilor de britanici adunaţi în faţa Palatului Buckingham.

Bebeluşul s-a născut pe cale naturală, iar prinţul William, asemeni tatălui său, Charles, a asistat la naşterea primul său copil, încălcând astfel tradiţia casei regale britanice. 

 

Pentru a marca venirea pe lume a moştenitorului, autorităţile londoneze au ordonat ca fântânile din Trafalgar Square să fie luminate în bleu.Tot în onoarea băieţelului născut de Catherine, Turnul Naţional Canadian şi Cascada Niagara au fost şi ele iluminate în bleu. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod