Antimodelul Lavinia Șandru. Dacă mai sunt întrebări?

de Andrei Crăciun, 5 Aprilie 2015

Lipsa reperelor decade, într-o țară cum e România, într-un arhipelag de insule, de false modele. Că s-a ajuns ca Lavinia Șandru să fie – chiar și ca anexă – importantă într-o dezbatere prezidențială mi se pare un fapt atât de scandalos, încât și mai scandalos ar fi să-l ignori. Cum a fost posibil?

Lavinia Șandru e, la bază, strict teoretic, actriță. În ce film, în ce teatru, în ce fel de peliculă joacă? Cer un Oscar petru regizorul acestui destin. Oscarul pentru traseim politic! Arareori s-a văzut o traseistă mai vrednică de această recunoaștere.

Lavinia Șandru chiar a făcut - în această țară unde prea puține ierarhii n-au fost mutilate - figură de om politic. Principială cu vocație, de fiecare dată când au cerut-o prințipurile, țara!, a frecventat PD-ul, PIN-ul (o, Doamne!, mai știți că a existat cândva PIN-ul?) și UNPR-ul, această splendidă galerie de caractere alese ale democrației românești.

A mai vrut să penetreze, din rațiuni și mai înalte, paneuropene, și PSD-ul, dar, culmea!, nu i-a reușit.

Un strălucit cațavenc avea să constate, în spirit de glumă, că pentru a crea cea mai libidinoasă ființă din toate timpule ar trebui împreunată Lavinia Șandru cu Prea Ferictul Patriarh Daniel. Oare chiar glumea cațavencul?

A fost membru în Parlamentul României, nevastă de primar de oraș mediu etc., etc. Trecerea înspre presă a fost, în contextul atâtor piruete în destin, întrucâtva logică, mai ales de când vechii moguli sunt la pușcărie și în locul lor... putem vedea ce a rămas. Cu cariera politică avortată din lipsă de rezultate, unde să te refugiezi, în plină videocrație, dacă nu în „televiziune”?

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nic pe 5 Apr 2015, 20:41
    observatie

    Draga Andrei Craciun, ori spirit ori gluma !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod