Anghel Damian, tânărul actor după care suspină câteva generaţii de spectatoare

Bine înfofolit, Anghel Damian plimbă iarna un cățel în Parcul Izvor


Pe la ce oră? Poți fi văzut în Parcul Izvor plimbând un cățel noaptea?

Pot fi, dar sunt greu de recunoscut, căci mă înfofolesc bine. Pot fi recunoscut după înălțime. Dar îmi place să mă camuflez. Acum, iarna, îmi pun cinci geci, două perechi de pantaloni, cizme... Sunt friguros. Nu-mi place iarna.


Deci, ești un bărbat bine înfofolit plimbând un cățel. Tu ești acela?

Da, da, da. Un bărbat bine înfofolit plimbând un cățel. În zilele în care am spectacol, după ora unu noaptea. Când n-am spectacol, pe la unșpe-doișpe.


Și cățelul Iago ce părere are de acest stil de viață?
E fericit, îi place.


E un cățel tânăr?
Da.

Cred că am un talent nativ autoritar asupra câinilor.


Ai mai avut câini?
Am mai avut. Am primit unul în clasa a zecea de la un coleg de liceu. Mi l-a dat de ziua mea. Acum e la mama mea, dar evident mă consideră în continuare pe mine stăpânul lui. Fiind primul meu cățel, sunt uluit cât de bine m-am descurcat. Știe să facă dreapta, stânga, merge fără lesă, e foarte inteligent. E un metis între labrador și vizsla maghiară.. Acum s-a mai îngrășat un pic. Imaginează-ți că are un trup de ogar, culoarea aurie, de labrador, fața de labrador și urechile de vizsla.  E chiar o combinație reușită. A fost foarte bine dresat fără pic de know-how, habar n-aveam ce înseamnă să ai un câine și cum trebuie să te comporți.

Cu mine, acum, e impecabil. Acum îl am pe cățelul Iago.
Care e și actor.
E și prolific. Era cât pe-aci să aibă două spectacole, nu doar unul!


Și ce s-a întâmplat?
Era vorba că trebuia să apară în “Tartuffe”, la Teatrul de Comedie, dar s-a renunțat la idee. Trebuia să apară un cățel-lup și îți dai seama că, fiind cercul închis care e în actorie, îl băgam direct, fără probe. Dar s-a renunțat la momentul acesta artistic.  N-a intrat alt cățel în locul lui, oricum.
El nici nu știe.
Nu i-am zis ca să nu-l întristez.


Lui Marius Manole cum îi spuneți la voi în gașcă?
Șoarecele lihnit sau șoricătură.


De ce lihnit? Ce-aveți cu omul, cu actorul Marius Manole? Păi, e frumos așa?
El e  în căutarea hranei și când s-a întâlnit cu Lia Bugnar, care l-a botezat așa, era extrem de lihnit, fuma cinci pachete de țigări pe zi, era tras la față, era drept ca o linie, exact ca în spectacolul în care juca atunci (n.m.

– spectacolul “Drept ca o linie”), o avem pe Ilinca Manolache, care e “Bambi”, căprioara. Eu sunt Husky. Maria Obretin e “Pisica”. Maria Buză e “Ciocănitoarea”. Irina Antonie e “Vrăbiuța”, Nicoleta Lefter e “Olive” din “Popeye”.

O întreagă menajerie.

Da. Mai sunt câțiva lipsiți de porecle.


Care nu s-au ridicat la așteptările unor porecle?

Poate. Poate e prea devreme. Eu mi-aș pune niște semne de întrebare dacă nu aș avea nicio poreclă.


Dorești să le transmiți ceva cititorilor?
Doresc să îți transmit ție, domnule Crăciun, un succes nebun, nu neapărat cu acest articol, multă sănătate, putere de muncă și împlinirea tuturor viselor, respectiv multe egaluri în campionatul Marocului, unde știu că pariezi, vânzarea în regim de urgență a trei sute de exemplare din volumul “Baricadele”, precum și revenirea la modă a cercelului masculin.

23 Ianuarie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod