Angelina Jolie, povestea continua

Asa cum am promis vineri, 25 iulie, revenim cu povestea incredibila a actritei Angelina Jolie. Atunci cand vine vorba despre o personalitatea ca cea a actritei sunt foarte multe de spus, si iata ce am mai aflat noi....
Asa cum am promis vineri, 25 iulie, revenim cu povestea incredibila a actritei Angelina Jolie. Atunci cand vine vorba despre o personalitatea ca cea a actritei sunt foarte multe de spus, si iata ce am mai aflat noi....

Lupta umanitara a  Angelinei


Inceputul acestei activitati tot mai importante in viata actritei este inregistrat pe vremea cand filma pentru "Tomb Raider", in Cambogia. In februarie 2001, Angelina a petrecut 18 zile intr-o misiune prin Sierra Leone si Tanzania. Cateva luni mai tarziu s-a intors in Cambogia pentru 2 saptamani, iar apoi a ajuns in Pakistan unde a facut o donatie de 1 milion de dolari refugiatilor.

In august 2001 a fost numita Ambasadorul Binefacerii in Geneva. Actrita a declarat atunci care sunt motivele pentru care a ales aceasta cale: "Nu putem sa ne izolam si sa ignoram faptul ca milioane de oameni din intreaga lumea sufera. Eu sincer vreau sa-i ajut. Nu cred ca sunt altfel fata de majoritate. Cred ca toti vrem justitie si egalitate, o sansa la viata. Noi vrem sa credem ca daca ne vom afla vreodata intr-o situatie dificila, va exista cineva care sa ne ajute".

In anul 2002, actrita a vizitat tabara de refugiati de la Tham Hin din Thailanda, dar si pe refugiatii columbieni din Ecuador, pentru a intra in contact direct cu persoanele care traverseaza una dintre cele mai grele perioade din viata lor. Jolie nu a uitat nici de napastuitii din Kosovo sau din Sudan. In timpul filmarilor pentru pelicula "Beyond Borders", in Namibia, Jolie a stat de vorba cu refugiatii angolezi.

In 2003, Jolie a plecat intr-o misiune de 6 zile in Tanzania unde i-a vizitat pe refugiatii de acolo, iar apoi a fost timp de o saptamana intr-o tabara in Sri Lanka. Urmatoarea calatorie pe care a facut-o actrita in scop umanitar a fost una de 4 zile in Rusia.

Intamplarile si sentimentele pe care le-a trait in toate aceste calatorii pe care le-a facut intre anii 2001 si 2002 au fost scrise intr-un jurnal care a fost publicat in octombrie 2003, odata cu premiera filmului "Beyond Borders". In timpul unei vacante in Iordania, in decembrie 2003, a vrut sa-i viziteze pe refugiatii irakieni si, mai apoi, a mers in Egipt unde i-a intalnit pe refugiatii sudanezi.

In 2004, actrita a mers in Arizona unde a vizitat o serie de azile de batrani si bolnavi. In preajma Craciunului din 2004, Angelina s-a intalnit, la Beirut, cu tineri refugiati, dar si cu suferinzii de cancer din zona.

In 2005, Jolie i-a vizitat pe refugiatii afgani din Pakistan si cu aceeasi ocazia s-a intalnit cu presedintele pakistanez, Pervez Musharraf, si cu primul ministru, Shaukat Aziz. In noiembrie actrita s-a intors in aceasta zona, de data aceasta insotita de Brad Pitt.  

Cuplul Jolie-Pitt a vizitat in anul 2006, o scoala din Haiti, institutie construita printr-un fond de binefacere care apartine muzicianului Wyclef Jean. Craciunul anului 2006 si l-au petrecut alaturi de refugiatii columbieni din San Jose, Costa Rica, unde au impartit si numeroase cadouri. In 2007, Angelina a vizitat pentru prima data Siria si Iraq, unde s-a intalnit atat cu refugiatii cat si cu trupele americane, detasate acolo.

Din anul 2005, Angelina Jolie participa la festivitatea numita "Ziua Refugiatilor". In acest an, alaturi de actrita a stat si Condoleezza Rice. In urma acestei experiente acumulate pe plan umanitar, Angelina Jolie s-a implicat si mai mult in promovarea cazurilor umanitare la nivel politic. Acest lobby sustinut pe care il face, a adus-o din anul 2003 pana in prezent, in fata mai multor congresmani si senatori.

"Chiar daca urasc sa merg la Washington, trebuie sa fac acest lucru pentru ca altfel lucrurile nu se misca in directia pe care mi-o doresc", a declarat actrita pentru revista Forbes.

Tot in anul 2005, Jolie a ajutat la infiintarea Centrului National pentru copiii refugiati si imigranti, organizatie care se ocupa de ingrijirea copiilor fara sprijin legal. In acest scop, actrita a donat din conturile personale 500.000 $.

In afara implicarii lumii politice in aceste actiuni pe care le intreprinde, Angelina a mers mai departe, in mass-media. A filmat o emisiune speciala la MTV, intitulata "The Diary of Angelina Jolie & Dr. Jeffrey Sachs in Africa", in care a adus in prim-plan eforturile pe care le-a facut alaturi de Dr. Jeffrey Sachs in favoarea unui grup de sateni din Estul Kenyei.

In 2006, a luat nastere fundatia Jolie/Pitt care a facut donatii in contul organizatiei "Global Action for Children and Doctors Without Borders", in valoare de 1 milion de $.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • oana pe 29 Iul 2008, 23:06
    fake

    ce stupid______________________________

    0
    0

  • abc pe 29 Iul 2008, 17:48
    ....

    interesanta povestea Angelinei, astept si alte articole de genul si despre alti actori

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod