Angelina Jolie: Filmul "Maleficent" ascunde o "metaforă pentru viol"

Angelina Jolie s-a implicat în numeroase acțiuni umanitare

 

În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de trimis special, întrucât actriţa americană a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. Ea a donat în ultimii ani peste 5 milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă.

38de ani are Angelia Jolie
Angelina Jolie, care a deţinut titlul de ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 până în aprilie 2012, a vizitat în această perioadă peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial.

În luna noiembrie, vedeta a fost recompensată cu un Oscar onorific pentru contribuţia sa la dezvoltarea industriei cinematografice, dar şi pentru implicarea în acţiuni umanitare, notează Mediafax.

Actriţa, în vârstă de 38 de ani, care a primit un Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin în filmul "Tinereţe furată/ Girl Interrupted" (1999), a efectuat zeci de misiuni umanitare şi a participat recent la ajutorarea refugiaţilor din Siria.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod