Andreea Raicu: "Televiziunea m-a ales pe mine, si nu eu pe ea..."

O cunosti de cativa ani si te-ai obisnuit ca, indiferent de sezon sau de schimbarea grilei de programe, sa o vezi cateva ore saptamanal intr-o emisiune difuzata de postul de televiziune Prima TV. Spune ca televiziunea i-a dat multe insa, in acelasi timp, a pierdut din cauza ei cel putin o poveste de dragoste... Dupa doua editii Big Brother, "Reuniunea de clasa", "Ce vor fetele", "Totul pentru tine", incepand din aceasta toamna, Andreea va fi gazda unei noi emisiuni, "Mereu prieteni". Andreea ne-a povestit si despre preferintele sale in materie de moda, creatorii preferati fiind Irina Schrotter, Razvan Ciobanu si Maria Lucia Hohan. De curand, a descoperit un nou parfum, Eau d'Hadrien de la Annick Goutal, preferat si de Madonna sau Isabelle Adjani. Dar mai sunt multe aspecte despre care am stat de vorba si pe care ti-ai dori sa le cunosti...

Care este povestea din spatele realizarii noii tale emisiuni? Titlul ales, "Mereu prieteni", este definitiv?
E simplu, spun eu: e un show care va incerca sa convinga despre cat de important este sa ramanem "mereu prieteni". Emisiunea va aduce in studio vedete impreuna cu prietenii lor, oameni obisnuiti, care vor vorbi despre importanta prieteniei. Iar din cate stiu eu, da, acesta este titlul definitiv.

In ce masura consideri ca aceasta emisiune se diferentiaza de altele, din peisajul mediatic romanesc? Care este elementul de noutate pe care il aduce?
Dupa parerea mea, este singurul show de televiziune care invita vedetele sa apara alaturi de oameni care le sunt foarte apropiati, prietenii lor de suflet, fie ca acestia sunt tot persoane publice sau oameni obisnuiti. Pe de alta parte, le ofera telespectatorilor posibilitatea sa le cunoasca mai bine pe vedetele respective, sa le vada intr-o alta lumina, sa le inteleaga felul de-a fi si prin prisma prietenilor pe care ii au. Caracterul emotional al emisiunii e destul de puternic... Dar va fi, si o sa va convingeti de asta, si foarte multa distractie!

Cum consideri ca te reprezinta noua emisiune?
Ideea m-a cucerit instantaneu, pentru ca, pentru mine, prietenii, mai ales cei de suflet, sunt foarte importanti. Sunt parte din familie, ma doare daca pe ei ii doare si ma bucura fiecare bucurie a lor. Cred ca o persoana fara prieteni e un om sarac, indiferent de avutiile pe care le-a obtinut, indiferent de pozitia sociala pe care o are. Nu-mi va fi, deci, deloc greu sa fiu la carma unei emisiuni care vorbeste despre importanta prieteniei. Dimpotriva!

Ce fel de probe vor sustine invitatii?
In fiecare editie vor exista probe noi, create special pentru fiecare echipa in parte, probe prin care se vor dezvalui momente importante petrecute de vedeta si prietenii sai, in viata particulara. Testul de supravietuire va fi una din probele de foc ale emisiunii. Vor exista si probe in care prietenii vor trebui sa fie pe aceeasi lungime de unda cu vedeta. Spre exemplu, starurile vor povesti trei intamplari din care numai una este reala. Prietenii vor alege una dintre ele, dar aceasta trebuie sa fie si cea corecta.

Unde si cum se vor desfasura filmarile exterioare?
Filmarile exterioare se vor face in foarte multe locatii, care vor fi stabilite in functie de fiecare invitat. Poate fi vorba de un super-market, o cafenea, un salon de infrumusetare...

Cum se desfasoara pregatirile pentru emisiune? Echipa de productie este aceeasi ca la "Ce vor fetele?"?
Pregatirile sunt in plina desfasurare, se pun la punct ultimele detalii, decorul este in curs de finalizare si s-au filmat deja cateva materiale. Producatorul general al emisiunii este Adela Harnagea, cu care eu colaborez inca de la "Reuniunea de clasa", care are alaturi, desigur, echipa ei de la "Direct Target". A fost o mare bucurie faptul ca vom continua sa lucram impreuna, mai ales ca nu avem numai relatii profesionale, ci suntem si foarte bune prietene. La fel, sunt foarte apropiata si de restul echipei, imi face placere sa lucrez cu profesionisti adevarati si sunt sigura ca vom avea succesul scontat.

Pentru noul proiect abordezi un nou look - care sunt stilistii cu care ai colaborat pentru acesta?
Echipa cu care colaborez e aceeasi de foarte multa vreme. Vestimentatia va fi semnata, ca de obicei, de Irina Schrotter. De parul meu e "responsabil" Razvan Dobrescu, iar de machiaj ma ocup chiar eu, dar urmand indicatiile lui Alexandru Abagiu, un make-up artist care nu mai are nevoie de prezentare. Voi continua sa ma sfatuiesc si cu prietena mea, Ramona Voicu, pentru problemele de styling.

Ti-a fost teama de schimbarea radicala a nuantei parului?
Deloc! Am fost si mai blonda de atat si chiar mi-era dor de o nuanta mai deschisa. Oricum, am preferat sa ma joc cu culoarea parului, decat sa ma tund, desi, sigur, ar fi fost o transformare mai socanta. Mi-a luat insa ceva vreme sa ajung la aceasta lungime de par si nu m-am indurat sa-l tai.

In ce masura s-au mulat emisiunile de pana acum pe personalitatea ta?
Nu stiu daca termenul "mulat" e potrivit... In mod sigur, fiecare dintre ele a reprezentat o provocare, o ocazie de a mai invata ceva, de a capata experienta. Sunt fericita ca am avut posibilitatea de a prezenta emisiuni atat de diverse, pentru tipuri atat de diferite de public. Cred ca acest lucru m-a facut cunoscuta si placuta de catre oameni de toate varstele, ceea ce, pentru un om de televiziune, e foarte important. Daca insa vorbim despre preferinte, marturisesc ca ma motiveaza enorm emisiunile live, desi m-am temut multa vreme de ele. Au o emotie pe care nici un alt produs de televiziune nu ti-l da.

Respecti cu strictete indicatiile primite in casca sau, in functie de context, ti se intampla sa mai si improvizezi? Daca da, in ce constau aceste interventii?
Ma bucura intrebarea, pentru ca, sper eu, voi putea face lumina in aceasta problema. In casca nu-ti sopteste nimeni cuvant cu cuvant ce sa spui. Si nu-ti da nimeni indicatii despre cum sa reactionezi in fata unei anumite situatii. Rolul ei este acela de a putea mentine legatura cu regia pentru diversele detalii tehnice, cum ar fi, de exemplu, momentele de publicitate. Chiar daca unora le vine greu sa creada, vorbesc cu vorbele mele si reactionez asa cum simt de fiecare data. Imi asum si reusitele, si balbele, in egala masura. Un om de televiziune, mai ales unul care a facut emisiuni live, nu poate fi decat autentic, cu vorbele si cu reactiile care ii apartin si pe care le simte. Nici nu ar putea fi altfel, pentru ca publicul ar simti imediat despre ce e vorba. Imagineaza-ti! Cine crezi tu ca ar putea, in doar cateva fractiuni de secunda, sa si repete mot a mot ce aude in casca, sa si fie atent la cele ce se intampla in platou, sa si reactioneze in functie de situatia de acolo si sa si para relaxat sau firesc? Iti spun eu, NIMENI!

Care este cea mai pregnanta amintire din cariera ta?
Am multe amintiri frumoase, dar cele mai pregnante sunt, zic eu, cele legate de primul Big Brother. Am trait experiente de neuitat, iar show-ul acela a reprezentat un salt important pentru mine, din punct de vedere profesional.

Care a fost momentul decisiv care te-a influentat in alegerea unei cariere in televiziune?
Cariera in televiziune m-a ales pe mine, nu eu pe ea. Asa ca, probabil, momentul decisiv este acela in care Adrian Sarbu m-a vazut intr-o prezentare de moda si a intuit ca am un anume potential pentru aceasta meserie.

Care este cea mai inedita situatie cu care te-ai confruntat in direct?
Eh, la BB2... Scena de sex in direct. A fost bulversant, trebuie sa recunosc, mai ales ca s-a intamplat dintr-o data, fara nici un semnal prealabil. In plus, exact atunci a existat si o defectiune tehnica, s-a intrerupt total legatura cu regia, unde oamenii erau la fel de bulversati, si a inceput nebunia! Ma straduiam sa raman cu un ochi la monitoare, sa vad daca mai avem legatura cu Casa, incercam, discret, sa comunic cu colegii mei si mai si comentam scenele, atat cat permitea minima decenta, cu invitatii din platou. Ce mai, a fost un balamuc de nedescris!

Care a fost cel mai dificil invitat pe care l-ai avut?
Nu am astfel de amintiri in legatura cu cei care, de-a lungul timpului, au venit la emisiunile prezentate de mine. Poate am avut eu noroc, nu stiu, dar toata lumea a venit cu toata placerea si s-a straduit ca emisiunea respectiva sa iasa bine. Ca unii au facut-o cu mai multa pricepere si altii cu mai putina, asta e, dar bunavointa a existat la toata lumea.

Cititorii revistei FHM te-au pozitionat printre cele mai frumoase femei din lume. Ce faci pentru a te mentine in forma?
Merg la sala, un obicei pe care l-am "capatat" in timpul primului Big Brother si pe care l-am pastrat, ca-mi si face bine, imi si place. Apoi, am grija de silueta, asa ca mananc sanatos si destul de supravegheat. Nu beau, am inceput sa si fumez mult mai putin...

Ce a insemnat pentru tine experienta de a aparea in spoturi publicitare? In ce fel consideri ca te-a influentat aceasta?
Nu stiu daca se poate vorbi despre influenta, dar, in mod cert, mi-a dat posibilitatea de a juca niste roluri. Mici, ce-i drept, dar e si asta o experienta, nu-i asa?!

Cum se impaca munca in televiziune cu timpul tau liber?
Prost, multumesc de intrebare! Glumesc, dar e si un adevar in gluma asta. In general, am un program destul de incarcat si-mi ramane putin timp doar pentru mine. Tocmai de aceea incerc sa profit in vacante, pentru ca sunt singurele momente in care imi permit luxul de a avea grija de mine. In restul timpului, incerc sa stau cat pot de mult cu familia mea si cu cei dragi mie, sa mai merg la un film sau in vreun club... Cam atat.

Daca ai putea alege orice destinatie din lume pentru o vacanta, care ar fi aceasta? De ce?
Orice destinatie cu nisip alb si mare de culoare turcoaz, aflata cat mai departe de casa. Asa cred eu ca arata Paradisul!

Care este creatorul de moda preferat?
In afara de Irina Schrotter, care stie perfect ce si cum imi place si imi vine bine, port cu mare placere tinute semnate Maria Lucia Hohan sau Razvan Ciobanu. Dintre creatorii straini, nu am preferinte constante. In general, port si imi cumpar lucruri care-mi plac si care cred ca mi se potrivesc. Cele mai noi achizitii, de exemplu, sunt semnate de Isabel Marant si Yohji Yamamoto.

Ce parfum consideri ca te reprezinta?
DKNY, parfumul pe care il folosesc de ani buni. Recent, am descoperit un parfum special, Eau d'Hadrien de la Annick Goutal, si am inceput sa-l folosesc in alternanta cu DKNY. Ulterior, am aflat ca Eau d'Hadrien este si parfumul preferat al Madonnei si al lui Isabelle Adjani.

Care este cea mai mare ambitie a ta?
Sa pot sa am grija de mine si de familia mea. Pana acum, am reusit!

Cui ti-ar placea sa-i iei un interviu? De ce?
Lui Brad Pitt. E singurul barbat trecut de 40 de ani despre care cred ca e atragator si as vrea sa pot constata ca e si in realitate asa, nu doar ca imagine publica.

La ce a trebuit sa renunti in favoarea carierei in televiziune?
La viata personala, deseori. Televiziunea mi-a dat multe, dar m-a facut sa pierd cel putin o poveste de dragoste.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • laura pe 2 Dec 2010, 12:22
    andreea raicu

    in fata feflectoarelor esti o diva foarte frumoasa

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod