Andi Vasluianu despre filmul Octav: „Am acceptat rolul datorită regizorului, de care mi-a plăcut foarte mult”

Andi Vasluianu este unul dintre cei mai talentaţi actori din tânăra generaţie, plin de candoare și sensibilitate, care a demonstrat în timp o calitate artistică înaltă a jocului său actoricesc atât în teatru cât și în film. Iar din 6 octombrie îl putem vedea în OCTAV, unde joacă alături de Victor Rebengiuc si Marcel Iureș.
Cum ai făcut cunoștință cu personajul Marcel și de ce ai acceptat acest rol?

Am citit scenariul și am făcut cunoștință cu personajul Marcel. După ce am citit m-am întâlnit cu regizorul Serge Celebidachi și mi-a plăcut foarte mult de el. Mi s-a părut un om de foarte mult bun simț și din acest considerent am și acceptat acest rol. Cumva, datorită lui Serge am acceptat să fac chestia asta. 

Am citit despre tine ca din toate rolurile pe care le-ai făcut, nu prea ești mulțumit de niciunul.

De Marcel ești mulțumit?
Nu l-am văzut încă așa că nu pot să spun nimic. Cred că a fost un rol corect și eu am făcut o chestie corectă, clară. Cât am putut de clar în contextul dat.

În film esti fiul lui Spiridon, interpretat de Victor Rebengiuc. Cum a fost colaborarea dintre voi doi?
Este o onoare pentru mine să fiu alături pe scenă de Victor Rebengiuc. Am multe de învățat de la el și de la oamenii ca el. A fost un privilegiu ca artist și o întâlnire unică. La fel se întâmplă și în cazul lui Marcel Iureș.
Mă înclin, cu toată sinceritatea, în fața amândurora. Personajul meu, Spiridon, este devotat tatălui său și din această perspectivă îl și ajută în diverse lucruri.

Ai o scenă favorită din film?
Scena cu Marcel Iureș în care vorbesc despre mama mea. Cred ca aceasta ar fi dacă mă gândesc bine. Scena dintre noi doi era importantă și avea mai multe substraturi. Aceasta a fost cea mai suculentă. Pe parcurs se înțelege și personajul lui Marcel Iureș din schimbul nostru de replici din această scenă.
Scena este revelatoare și pentru personajul Marcel.

Cu regizorul Serge Celebidachi cum se lucrează?
Am lucrat foarte bine. Mi-ar plăcea să lucrez cu el și în alt proiect mai consistent. Mi-ar plăcea un rol mai consistent și să avem de lucru mai mult ca eu să desfac lucrurile altfel și mai profund un pic. Mi se părea că Serge vede foarte bine lucrurile din punct de vedere regizoral. Repet, personajul meu nu era atât de important și știam ce aveam de făcut.

Ai avut numeroase roluri, de-a lungul carierei tale.
Ce rol ți-ar plăcea sa interpretezi și nu ai avut ocazia, până acum? 

Nu am un astfel de rol. Rolurile sunt o provocare pentru mine. Nu urmăresc ceva anume. Eu îmi doresc regizori buni, eu de aștia am nevoie cu care să comunic atât de bine și cu adevărat încât să pot să creez lucruri. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod