Anastacia, învingătoare în faţa cancerului: „Nu sunt o victimă, sunt o supravieţuitoare“

După două bătălii cu cancerul, zece operații și un divorț, Anastacia găsește puterea de a râde și de a se bucura de viață


În interviul publicat de Daily Mail, Anastacia a vorbit şi despre viaţa pe cont propriu şi despre faptul că nu a devenit mamă. "Mereu am crezut că voi avea copii, dar nu s-a întâmplat niciodată. Ca mai toate femeile, am crezut că într-o zi voi fi însărcinată. Acea zi n-a venit şi acum accept că perioada maternităţii a trecut pentru mine. Nu sunt tristă (...). S-au întâmplat atât de multe, încât sunt recunoscătoare. Nu voi face o adopţie pentru că am mulţi copii în viaţa mea. Sunt mătuşa Stacia şi bona Stacia pentru copiii a peste 20 de prieteni. Schimb scutece, îi pun în pat, le citesc poveşti, fac ordine în dormitoare. Biata mamă nu va fi niciodată bunică, pentru nici eu nici sora mea mai mare, Shawn, nici fratele mai mic, Brian, nu au copii", a spus cântăreaţa.

"Familia mea înseamnă tot pentru mine, cu bune şi rele. Tatăl ne-a părăsit când eau aveam trei ani, ceea ce înseamnă că eu, mama şi sora mea am devenit foarte unite. Sora mea lucrează cu mine şi nu m-aş descurca fără ea.

E haioasă şi corectă şi în acest business ai nevoie de cineva în care să ai încredere. N-am avut nicio legătură cu tatăl meu. Era un cântăreţ de la care am moştenit vocea, a fost un fel de dar pe care mi l-a lăsat. A murit în 2005 şi a fost un moment ciudat pentru mine, fiindcă am avut o mulţime de emoţii contradictorii. Faptul că a murit m-a ajutat să rezolv mai uşor relaţia cu el", a adăugat ea.

Episodul divorţului este o altă etapă importantă din viaţa Anastaciei. Şi această încercare a ajutat-o să devină mai puternică şi i-a adus şi câteva beneficii: "Când m-am căsătorit (cu fostul ei bodyguard Wayne Newton, n.r.), în 2007, credeam că va fi pentru toată viaţa. Şi trei ani mai târziu am divorţat. Chiar n-a mers. N-a fost un divorţ urât. Nu am avut copii, aşa că n-a fost complicat, iar drumurile noastre nu s-au mai încrucişat. Dacă dau de el la un eveniment, ştiu că suntem în stare să ne îmbrăţişăm, să stăm puţin de vorbă. Ceea ce e destul de civilizat, nu-i aşa?".

"Sunt singură, eu şi un zâmbet. Călătoresc constant şi nu am o relaţie serioasă.
Dar am parte de aventură şi de distracţie, nu sunt mereu pe cont propriu. Nu ştiu dacă mă voi căsători din nou. E o mare întrebare şi o mare decizie"
, a mai spus vedeta.

La finalul interviului, sfatul Anastaciei este să lăsăm deoparte lucrurile neplăcute din viaţa noastră şi să mergem mai departe: "Oricine are zile proaste. Oricât de pozitiv ai fi, vor fi momente în care nu vei fi foarte mulţumit de viaţa ta sau de tine. Eu zic să te împaci cu asta. Nu putem fi fericiţi tot timpul. Dar dacă te simţi aşa, pune nişte muzică sau fă ceva care te ridică. Viaţa e despre emoţii şi nu putem să ne ascundem de ele. Trebuie să le îmbrăţişăm şi să trecem prin ele."

Cântăreața, al cărei nume este Anastacia Lyn Newkirk, a fost diagnosticată pentru prima oară cu cancer de sân în 2004. În februarie 2013, ea a anunţat că maladia a recidivat şi a fost nevoită să-şi anuleze turneul în Europa.

Artista a trecut printr-o nouă operație, în urma căruia i s-a extirpat și celălalt sân. Ea a mărturisit că a înfruntat această cumpănă grea din viața sa cu zâmbetul pe buze și și-a propus să fie fericită.
Deşi a trăit o experienţă traumatizantă, Anastacia a spus că ea se simte mai frumoasă şi mai puternică acum. Secretul său se bazează pe gândirea pozitivă. "Am învățat asta de când eram foarte tânără. N-am vrut să fiu niciodată tristă", a declarat ea într-un interviu publicat de US magazine.

Anastacia a suportat o operație de mastectomie, dar și o intervenție de chirurgie plastică și reparatorie. "Ca să am o operație completă care să mă facă să mă simt ca o femeie, mi-au scos niște mușchii latissimus dorsi și mi i-au pus în locul sânilor. Asta a fost cel mai rău. Așa că am niste minunate tăieturi pe spate, sub aripioare. Chiar am scris o melodie, <<Broken Wings/Aripi frânte>>", a explicat ea.

Cântăreaţa a mărturisit că nu şi-a pierdut niciodată forţa şi a privit maladia care îi rodea trupul ca pe o "binecuvântare": "N-aş schimba niciodată nimic. Chiar am spus că al doilea cancer a fost o binecuvântare şi mai mare."

După a doua operaţie, cântăreaţa şi-a făcut prima apariţie publică în noiembrie anul trecut, la gala Premiilor Umanitare, desfăşurată la Berlin.
Ea a primit o distincţie în semn de recunoaştere a eforturilor depuse prin înfiinţarea fundaţiei sale de cercetare a cancerului de sân. Anastacia este a doua femeie care a primit acest premiu, după ce în 2010 Annie Lennox a fost onorată cu aceeaşi distincţie pentru acţiunile sale împotriva flagelului reprezentat de SIDA.

Renumită pentru vocea ei puternică, cântăreaţa născută pe 17 septembrie 1968, la Chicago, abordează stilul pop-soul cu influenţe rock. Albumul ei de debut, "Not that kind", care include piesa "I'm outta love", a avut un succes imens, ocupând primul loc în topurile muzicale din opt ţări din Europa, Asia şi Oceania, notează agenţia Mediafax. Următoarele două albume au avut şi ele succes, consolidându-i statutul de vedetă. În total, discurile sale s-au vândut în peste 20 de milioane de copii.

Artista a concertat şi în România, în septembrie 2009, la Sala Polivalentă din Bucureşti.


Foto: Daily Mail, Hepta, AFP/Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
13 Decembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod