Amy Winehouse: De ce nu a putut fi salvată?

În urmă cu două luni, Amy Winehouse, internată într-o clinică de reabilitare din Londra pentru a scăpa de patima alcoolului, a primit un ultim avertisment din partea medicilor care o aveau în grijă: "Te laşi de băutură sau mori". De ce nu s-a salvat sau de ce nu a fost salvată Amy, una dintre cele mai talentate artiste din ultimii ani?
În urmă cu două luni, Amy Winehouse, internată într-o clinică de reabilitare din Londra pentru a scăpa de patima alcoolului, a primit un ultim avertisment din partea medicilor care o aveau în grijă: "Te laşi de băutură sau mori". De ce nu s-a salvat sau de ce nu a fost salvată Amy, una dintre cele mai talentate artiste din ultimii ani?

Părinţii, conştienţi de mulţi ani că îşi vor pierde fiica


Într-un interviu din 2008, mama ei, Janis, a declarat că nu va fi surprinsă dacă fiica sa va muri tânără. Şi tatăl artistei a făcut la un moment dat o declaraţie asemănătoare.

Pe lângă problemele cauzate de droguri şi alcool, sănătatea lui Amy a fost şubrezită şi de fumatul ţigară de la ţigară.
Tatăl său a fost cel care a declarat că în luna mai a acestui an, Amy a fost avertizată de medici că va muri dacă va continua să fumeze. Cu toate acestea, cântăreaţa nu a renunţat.

Încăpăţânare fatală


Deşi s-a aflat de multe ori la un pas de moarte, de ce nu a putut fi salvată Amy? Primele întrebări îi vizează pe părinţii săi, care au declarat cu nonşalanţă că fiica lor se apropie de sfârşit cu paşi repezi.

Dar chiar dacă ştiau asta, atât mama, cât şi tatăl său, care au divorţat pe când Amy avea 9 ani, nu au reuşit să lupte cu încăpăţânarea fiicei, cu toate că aveau o relaţie foarte apropiată. Familia, prietenii, managerii, producătorii şi foştii iubiţi ai cântăreţei erau puşi la zid de încăpăţânarea ei.
Amy nu urca pe scenă dacă nu consuma alcool

De fapt, cea mai cunoscută melodie a lui Amy, "Rehab", s-a născut în urma unei discuţii în contradictoriu dintre ea şi managerul său, Simon Fuller.
Acesta insista ca vedeta să se interneze într-o clinică de dezintoxicare, moment în care Amy a fredonat către producător "I said no, no, no" (Am spus nu, nu, nu). În numai o oră, a şi compus melodia care a ajuns pe primele locuri în topurile din întreaga lume.





Adolescenţă rebelă


Refuzul său vehement nu a putut fi contracarat de niciunul dintre cei apropiaţi. De fapt, potrivit declaraţiilor lui Mitchell Winehouse, tatăl său, lui Amy îi plăcea la nebunie să atragă îngrijorarea celor de lângă ea. În copilărie, se prefăcea că se sufocă numai pentru a atrage atenţia tuturor, iar în adolescenţă pleca de acasă pentru a-i face pe toţi să se îngrijoreze, apoi apărea râzând de ei.


La numai 15 ani, Amy a început să fumeze marijuana, făcând din asta un motiv de laudă, atât în faţa prietenilor, cât şi a colegilor săi de la şcoala de muzică. Nici pentru părinţii ei nu era un secret, dar chiar dacă au încercat să intervină, s-au lovit de încăpăţânarea ei.  

"Tot timpul am ştiut că trebuie să fiu cu ochii pe ea. Este nepăsătoare, foarte hotărâtă şi dacă vrea să facă ceva, face pur şi simplu. Nimeni nu o poate opri odată ce s-a hotărât. Nu se gândeşte niciodată la consecinţe", declara mama sa în timpul unui interviu din 2008.

Amy Winehouse şi mama sa, în 2008, când a primit un Premiu Grammy

Vara acestui an a fost destul de dificilă pentru Amy.
Iubitul său, regizorul Reg Traviss, i-a spus că nu o mai poate ajuta şi i-a cerut să renunţe la alcool. Cum nu a reuşit, Amy a fost părăsită de iubit, ceea ce a declanşat o depresie puternică. Aflat alături de familia lui Amy, în apropierea casei în care a fost găsită decedată, fotografiile cu Reg Traviss distrus de suferinţă i-au impresionat pe mulţi.


Reg Traviss, fostul iubit al lui Amy
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • klaw pe 27 Iul 2011, 20:12
    amy

    nu imi vine sa cred ce s-a intamplat....pt mine parca ar fi un cosmar pe care retraiesc de fiecare data cand vad o poza cu ea sau de ficare data cand ascult o melodie de-a ei.....chiar imi pare rau ca a murit, dar cred ca asta a fost alegerea ei....

    5
    0

  • elena pe 27 Iul 2011, 14:04
    merci anda

    multumesc anda pt situl pt filme oneline esti o dulce

    2
    0

  • jarca mihaiela pe 26 Iul 2011, 22:24
    amy

    e foarte greu cind e vorba de personalitatea unui adolescent care tinde sa se formeze orice ai crede ca l-ar ajuta va fi inteles aiurea pt ca ai tendinta sa il ajuti dar el va intelege totul aiurea . E scris in stele ce va urma in viata noastra si trebuie luate ca atare . o indrageam pe Amy pentru ce ere ca persoana ca aparitie si cind o ascultam aveam tot timpul convingerea ca aud ceva deosebit . fim in continuare fericiti ca am cunoscut muzica,

    2
    0

  • morena pe 26 Iul 2011, 16:05
    Pacat!

    Nu mi vine sa cred ca a murit...chiar imi placea de ea.Pacat:(

    3
    0

  • Dina pe 26 Iul 2011, 15:23
    nu stii pana cand nu esti pus in situatie

    Cand o lume intreaga ii spune unei persoanei ca nu este bine ceea ce face si ca isi pune viata in pericol nu pare de ajuns pentru o persoana,ce ramane de facut?Cand tu ca parinte incerci sa ii explici copilului insa primesti dreptate doar pe moment,pentru ca in momentul in care copilu iese pe usa sa revina la aceeleasi obiceiuri.E o situatie destul de delicata,si vorbesc din experienta.Ajungi in momentul in care efectiv nu mai stii ce sa faci...Cu binele nu merge,cu raul nu merge..Atunci in calitate de parinte ce ramane de facut?!

    2
    0

  • Allexys pe 26 Iul 2011, 13:27
    nu inteleg

    Cu tot respectul pentru parintii ei dar hai mai sa fim seriosi. In adolescenta si tu spui ca nu iti poti controla copilul...exista nenumarate metode. Toti adolescentii sunt incapatinati si exista metode pentru a-i tine in frau. Sincer, e chiar numai vina lor ca nu au stiut sa o controleze. Ok, nu dai cu parul dar pana la urma esti parinte. Nu poti sa stai deoparte si sa iti vezi copilul cum merge spre moarte pentru ca "ma izbesc de incapatanare"

    4
    0

  • lucia pe 26 Iul 2011, 08:01
    fara suparare

    Nu vreau sa fiu insensibila fata de durerea parintilor , mai ales, dar drama aceste fete este cazul tipic al fiecarui membru din o parte destul de insemnata a generatiei Extasy de azi. As fi fericita ca ceea ce s-a intamplat cu solsta sa fie un semnal de alarma pentru multi tineri, o zguduire electrica si o activare puternica a vointei de a depasi dependentele. De foarte multe ori vointa nu e suficienta, ii pasa oare societatii de azi suficient de mult de copiii ei rebeli incat sa faca cu adevarat ceva pentru ea ? Asta e intrebarea!!!

    21
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod