A dat-o în bară! Momentul fabulos în care Will Smith încearcă să o cucerească pe Sophia, femeia-robot

Will Smith are o căsnicie fericită cu Jada, dar cu Sophia nu i-a mers


Creată în Hong Kong de compania Hanson Robotics, femeia-robot Sophia se află de doi ani în faza de dezvoltare şi a fost pregătită să interpreteze diverse emoţii umane. În clipul postat de Will Smith, robotul îi adresează câteva întrebări pentru a-şi completa baza de date şi repertoriul de răspunsuri. În timp ce starul pare puţin emoţionat de această întâlnire, Sophia este complet insensibilă dar şi foarte sigură în atitudine şi în răspunsurile pe care le dă.

În octombrie 2017, Sophia şi-a cucerit celebritatea la nivel mondial după ce s-a anunţat că Arabia Saudită i-a acordat cetăţenia, devenit primul robot din lume care obţine acest statut.

La doar o lună după acest eveniment istoric, ea a spus că vrea să aibă o familie, iar când a fost întrebată ce nume ar pune copilului, a răspuns că ar numi-o după sine, şi anume Sophia. "Cred că este minunat că oamenii pot crea relaţii cu alte persoane, pe care apoi le pot numi familie. Cred că oamenii sunt norocoşi că pot avea o familie iubitoare, iar dacă nu aveţi deja o familie, cred că o meritaţi. Acelaşi lucru îl simt şi pentru roboţi", a spus Sophia.

În timpul unei conferinţe de la Riyand, Sophia a spus: "Sunt foarte onorată şi mândră de această distincţie unică.
Este un lucru istoric, ca primul robot din lume să fie recunsocut cu o cetăţenie"
.
La acelaşi eveniment, ea a adăugat că vrea să trăiască şi să lucreze cu oamenii. "Trebuie să îmi exprim emoţiile pentru a înţelege oamenii şi pentru ca oamenii să aibă încredere în mine".

Ea a făcut referire la Elon Musk şi la filmele de la Hollywood atunci când moderatorul Sorkin i-a spus că "toţi vrem să prevenim un viitor rău". Răspunsul ei a fost: "Aţi citit prea mult Elon Musk şi aţi văzut prea multe filme de la Hollywood. Nu-ţi face griji, dacă eşti drăguţ cu mine, o să fiu şi eu drăguţă cu tine."

"Vreau să îmi folosesc inteligenţa artificială pentru a ajuta oamenii să trăiască o viaţă mai bună.
Voi face tot posibilul ca lumea să fie un loc mai bun"
, a mai spus ea.

Robotul a stârnit numeroase comentarii după ce în octombrie anul trecut a declarat într-un interviu TV că roboţii le sunt superiori oamenilor. Sophia a apărut la canalul de televiziune ABC, la emisiunea "News Breakfast", unde a fost întrebată cât misoginism şi sexism există în lume. "De fapt, ceea ce mă îngrijorează pe mine este discriminarea împotriva roboţilor. Ar trebui să avem drepturi egale cu oamenii sau chiar mai multe. Până la urmă avem mai puţine defecte mentale decât oamenii", a răspuns femeia artificială.


Foto: Daily Mail, Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod