Natalie Wood

8 femei celebre care au murit în condiții misterioase



Benazir Bhutto


Prima femeie care a deținut funcția de premier într-un stat musulman, militantă a democrației în Pakistan, Benazir Bhutto a fost din 1988 până în 1990 și din 1993 până în 1996 prim-ministru al acestui stat, dar a avut de suferit după ce a fost sistematic acuzată că reprezintă interese străine în țara sa.  
Întoarsă din exil în octombrie 2007, ea a devenit liderul opoziției politice. Pe 27 decembrie 2007 a fost victima unui atentat sinucigaș cu bombă, în cursul unei manifestații electorale.
După ce s-a adresat mulțimii din Rawalpindi, ea fost împușcată, apoi un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer. Benazir și alți 24 de oameni și-au pierdut viața. Cu două luni înainte de uciderea sa, supraviețuise unor tentative de asasinat. Mai multe teorii au învăluit acest eveniment. În 2012, comisia de anchetă a concluzionat că mai multe grupări de militanți au pus la cale asasinatul, dar un an mai târziu procurorul care a întocmit raportul, Zulfikar Ali, a fost la rândul lui asasinat.

Mulți își doreau în Pakistan moartea lui Benazir Bhutto, uciderea sa fiin avantajoasă pentru toate cercurile militare puternice și pentru fundamentaliști islamici pe care ea îi combătuse.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod