Natalie Wood

8 femei celebre care au murit în condiții misterioase



Indira Gandhi


Al treilea prim-ministru al Indiei, cunoscută pentru schimbările profunde pe care le-a produs în politica și în societatea acestui stat, Indira Gandhi și-a atras o adversitate puternică atunci când a orchestrat Operațiunea Blue Star, între 1 și 8 august 1984, prin care i-a scos pe liderul religios Jarnail Singh Bhindranwale și militanții săi din clădirile pe care le ocupaseră în Amritsar, Punjab, dar și pentru instituirea stării de urgență. Asasinarea sa de către propriile gărzi de securitate a șocat întreaga țară.
Pe 31 octombrie 1984, doi dintre bodyguarzii premierului, Satwant Singh și Beant Singh, au împușcat-o în grădina reședinței sale din New Delhi, fiind atinsă de 30 din cele 31 de gloanțe trase spre ea.
Cei doi asasini au aruncat armele și s-au predat, fiind ulterior acuzați pentru conspirație și ucidere și condamnați la moarte prin spânzurare. Uciderea Indirei Ghandi a dus la represalii împotriva comunității religioase Sikh, milioane de adepți fiind nevoiți să se mute, iar 3.000 au fost uciși în timpul revoltelor anti-sikh care au izbucnit în India.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod