125 milioane de dolari, in 2009, pentru Michael Bay

In ciuda faptului ca, in ultima perioada, toata planeta a stat sub semnul crizei, iata ca o parte dintre locuitorii ei au reusit sa "fenteze" pronosticurile, marindu-si conturile cu sume considerabile.
In ciuda faptului ca, in ultima perioada, toata planeta a stat sub semnul crizei, iata ca o parte dintre locuitorii ei au reusit sa "fenteze" pronosticurile, marindu-si conturile cu sume considerabile. Revista Vanity Fair a intocmit un top 40 al celor mai mari incasari de la Hollywood, in anul 2009.


Lista cuprinde exclusivi actori, producatori sau regizori, redactorii binecunoscutei revista neluandu-i in calcul pe mogulii media sau vedetele tv care, fara doar si poate, au conturi mult mai grase.

Sumele despre care vom face vorbire in continuare au fost obtinute din rentele anterioare, procentele obtinute din incasarile peliculelor la care au lucrat, dar si din alte bonusuri.

Pe prima pozitie in acest top se situeaza regizorul filmului "Transformers: Razbunarea celor invinsi", Michael Bay. Veniturile lui s-au ridicat la 125 de milioane de dolari si mare parte din aceasta suma a venit din incasarile lungmetrajului mai sus amintit. In afara acestor procente, Bay a mai castigat din vanzarile de DVD-uri, jucarii sau alte obiecte promotionale. In plus, regizorul a mai incasat bani, in 2009, pentru productiile "Misterul gemenilor/ The Unborn" si "A Nightmare on Elm Street".

Pe locul secund s-a clasat binecunoscutul Steven Spielberg.

Regizorul a avut venituri totale de 85 de milioane de dolari, din care 20 de milioane din productia si regia peliculei "The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn", care va fi lansat in 2011. Locul 3 a fost ocupat tot de un regizor. Este vorba despre Roland Emmerich care si-a marit contul cu suma de 70 de milioane de dolari. Aceasta suma reprezinta procentul din incasarile peliculei "2012" care, pana in decembrie, au fost estimate la 746 milioane in toata lumea.

Pe langa glorie si nominalizari la Oscar, pentru James Cameron (pozitia a 4-a) "Avatar" inseamna si un plus de 50 de milioane de dolari in cont. Aceasta suma este un procent din cele 830 de milioane de dolari incasata pana pe 31 decembrie, in toata lumea.

Todd Phillips a incasata in 2009, 44 de milioane de dolari. Aceasta suma a fost stransa din cele 39 de milioane primite pentru pelicula "The Hangover" si cele 5 milioane pentru "Due Date", comedie care se va lansa pe 25 noiembrie 2010 si care il are in rolul principal pe Robert Downey Jr..

Cele mai mari incasari in ceea ce-i priveste pe actori au fost realizate de Daniel Radcliffe, starul francizei "Harry Potter". El a castigat 41 de milioane de dolari impartite astfel: 20 de milioane din "Harry Potter and the Deathly Hallows" (prima parte), alte 20 de milioane "Harry Potter and the Deathly Hallows" (partea a doua), si inca 1 milion din alte contracte semnate.

Lista completa a celor mai mari castiguri de la Hollywood, in 2009


7. Ben Stiller - castiguri estimate la 40 de milioane de dolari

20 de milioane - "Little Fockers"
6 milioane - "Greenberg"
6 milioane - "Night at the Museum: Battle of the Smithsonian"
5 milioane - "Madagascar: Escape 2" Africa
2 milioane - "Megamind"
1 milion - "Submarine"


8.

Tom Hanks - castiguri estimate la 36 de milioane de dolari

19 milioane - "Angels & Demons" (din cele 486 milioane incasate in toata lumea)
15 milioane - "Toy Story 3"
2 milioane - alte contracte


9. J.J. Abrams - castiguri estimate la 36 de milioane de dolari

31 milioane - "Star Trek"
5 milioane - "Morning Glory". Abrams este producatorul acestei comedii, care va fi lansata pe 30 iulie 2010, si care-i va avea in rolurile principale pe binecunoscutii actori Harrison Ford si Diane Keaton)


10. Jerry Bruckheimer - castiguri estimate la 35.5 milioane de dolari.

10 milioane - "The Sorcerer's Apprentice". Comedia va fi lansata pe 16 iulie 2010 si il va avea in rolul principal pe Nicolas Cage
10 milioane - contract cu Disney
7.5 milioane - alte contracte
5 milioane -  "G-Force" (dintr-un total de 285 milione in toata lumea)
3 milioane - "Confessions of a Shopaholic" (dintr-un total de 105 milioane si din vanzarea de DVD-urile)


11. Tyler Perry - castiguri de 32.5 milioane de dolari

19 milioane - "Tyler Perry's Madea Goes to Jail" (scenarist, regizor, producator si actor in aceste pelicule care au realizat pana acum 90 de milioane de dolari. Productiile nu au fost distribuite la nivel international si nici nu au aparut pe DVD)
6 milioane - "Tyler Perry's I Can Do Bad All by Myself"
3 milioane -  "Tyler Perry's The Family That Preys"
2.5 milioane -  "Tyler Perry's Why Did I Get Married Too?" (in aceasta productie, ca va fi lansata pe 2 aprilie 2010, va putea fi vazuta si Janet Jackson)(
2 milioane - "Georgia Sky"


12.
Adam Sandler - castiguri estimate la 31.5 milioane de dolari


25 milioane - "Grown Ups" (scenariu si interpretare in aceasta comedie care va fi lansata pe 25 iunie 2010 si care se va bucura de participarea lui Chris Rock)
2.5 milioane - "Born to Be a Star" (comedie in care vor juca Christina Ricci si Stephen Dorff, si care va fi lansata in 3 septembrie 2010)
2 milioane - "Zookeeper" (animatie ce va fi lansata pe 8 octombrie 2010)
2 milioane - alte contracte


13. Denzel Washington - castiguri estimate la 31 de milioane de dolari

15 milioane - "The Book of Eli"
15 milioane - "Unstoppable"
1 milion - alte contracte


14. Emma Watson - castiguri estimate la 30 de milioane de dolari

15 milioane - "Harry Potter and the Deathly Hallows" (prima parte)
15 milioane - "Harry Potter and the Deathly Hallows" (partea a doua)


15. Rupert Grint - castiguri estimate la 30 de milioane de dolari

15 milioane - "Harry Potter and the Deathly Hallows" (prima parte)
15 milioane - "Harry Potter and the Deathly Hallows" (partea a doua)


16. Owen Wilson - castiguri estimate la 29 de milioane

15 milioane - "Little Fockers"
8 milioane - "Untitled James L. Brooks project" (pelicula ce va fi lansata in decembrie 2010 si care i va avea in distributie pe Reese Witherspoon si Jack Nicholson)
2 milioane - "Marley & Me"
2 milioane - "Night at the Museum: Battle of the Smithsonian"
1 milion - "Marmaduke" (animatie ce va fi lansata pe 4 iunie 2010)
1 milion - alte contracte

8 Februarie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod