Unde iesi la iarba verde de Paste?

Cum vine primavara si un pic de caldura, marginile padurilor si parcurilor din jurul oraselor sunt invadate de multimi zgomotoase. Fum de gratar, manele peste manele si diverse genuri muzicale amestecate ce rasuna din masinile cu portierele larg deschise... sa se auda mai bine.
Cum vine primavara si un pic de caldura, marginile padurilor si parcurilor din jurul oraselor sunt invadate de multimi zgomotoase. Fum de gratar, manele peste manele si diverse genuri muzicale amestecate ce rasuna din masinile cu portierele larg deschise... sa se auda mai bine. Mormane de gunoaie, pungi de plastic atarnand in copaci si vecinul de "patura" injurand pe cine stie cine, scuipand cu mare avant cojile de seminte.

Cam asta ar fi portretul unui loc de picnic "traditional".
O astfel de imagine desprinsa parca dintr-un cosmar nu trebuie sa isi faca loc in si asa foarte scurta vacanta de Paste, cand ne dorim sa peterecem clipe linistite alaturi de cei dragi, la iarba verde.

Ca sa poti evita aglomeratia, trebuie sa faci cateva mici sacrificii, dar care merita cu siguranta. Peisajele minunate si locurile linistite sunt tot mai rare si din aceasta cauza si bine ascunse. De aceea, vei fi nevoita sa strabati un drum ceva mai lung. Iata care sunt locurile pe care ti le propunem:

Pietrosani, Arges


Aflat la cateva zeci de kilometri de Pitesti si Curtea de Arges, este o alegere numai buna pentru pitesteni, dar si pentru bucurestenii ceva mai "harnici", care au chef de o plimbare mai lunga. Dealurile impadurite de conifere ascund poienite parca desprinse din povesti.

Daca mai pui la socoteala si livezile imense de meri, infloriti in aceasta perioada, ai obtinut combinatia perfecta pentru un picnic de sarbatoare, in mijlocul naturii.
Daca alegi o poienita si aveti planificat si un gratar, trebuie sa stii ca este interzisa aprinderea focului in padure!

Gradistea, Ilfov


La 45 de km de Capitala, Gradistea este o solutie pentru bucurestenii care nu au chef sau timp sa plece spre destinatii mai indepartate.

In aceasta localitate se afla o padure "ramasita" a imensilor Codrii Vlasiei, dar si Manastirea cu acelasi nume, veche de 370 de ani, ctitorita de Matei Basarab. In cadrul manastirii se afla si un muzeu in care sunt expuse icoane, carti vechi, dar si obiecte de cult.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod