Sfaturi de calatorie in Romania

Cand va pregatiti sa plecati in concediu, vacanta, excursie sau o simplatabara, este bine sa tineti cont de cateva reguli. Sfaturi profesionistede calatorie ne-a ofera unul dintre ghizii agentiei de turism AtlanticTour.

In bugetul de calatorie, trebuie considerata si taxa de statiune (omasura administrativa locala) care de obicei se achita separat la receptiahotelului; pe langa aceasta, in unele cazuri exista si alte taxe precumcea de salvamont in Sinaia sau cea de intrare in statiune la Mamaia,daca sunteti cu masina personala (aplicabila pentru fiecare intrare).

Atat la munte cat si la mare, din ce in ce mai multe hoteluri de 3 steletrec la sistemul mic dejun tip bufet suedez (cele de 4* au acest sistemde la deschidere).

Nu luati cantitati mari de "mancare la pachet". In majoritatea cazurilor,frigiderele din camerele de hotel sunt de tip minibar si nu au capacitateasi mai ales puterea necesara pentru a mentine anumite alimente la otemperatura corespunzatoare. Pe de alta parte, restaurantele hotelurilorsunt in prezent cu mult superioare prejudecatilor pe care multi si le-auformat in trecut si in plus, in fiecare statiunea, oferta alternativade restaurante, terase, baruri din afara hotelurilor este din ce in cemai varianta si corespunzatoare pentru toate buzunarele (cel putin cubuzunarele celor ce isi permit o astfel de vacanta).

In cazul familiilor cu copii intre 2 si 12 ani, hotelul pune de obiceila dispozitie (contra unei taxe suplimentare care poate fi platita lalocul unde este cumparat biletul de odihna sau chiar la hotel) paturisuplimentare in camere. Evitati momente penibile pentru dumneavoastracare ar putea rezulta prin incercare de a furisa copii sub ochiireceptionerului; este de preferat sa efectuati rezervarea corect pentru aavea toate serviciile asigurate corespunzator si o vacanta relaxata. Deobicei, copiii pana la 2 ani au gratuitate la cazare (daca impart patulcu unul dintre parinti), si exista hoteluri care mentin aceasta politicasi pana la 12 ani (din pacate insa foarte putine).

Daca ati rezervat o camera de hotel fara facilitati (TV si frigider)dar le doriti, atunci:
a) interesati-va daca hotelul inchiriaza separat aceste aparate;
b) daca da, rezervati-le odata cu camera de hotel pentru a nu aveasurpriza neplacuta sa nu mai gasiti nici unul disponibil la momentulcazarii.

In special pentru mare interesati-va de calitatea apei potabile si betinumai apa imbuteliata si sigilatat de producator, in masura in careacesata nu este disponibila in circuitul sanitar al hotelului.

Tot pentru mare, incepand cu acest an, mai multe plaje de pe litoralulromanesc participa la programul Blue Flag (Steagul Albastru), care serefera la calitatea apei de mare (nivelul de poluare cu diferiti agentichimici sau biologici) si respectarea acestuia va fereste de eventualecomplicatii medicale (boli de piele etc.); este recomandat ca lucrurilede valoare, cantitatile mari de bani sau bijuteriile sa fie pastrate inseiful hotelului si nu in camera de hotel; in final dar nu in ultimulrand, cred ca este timpul ca turistii sa invete ca de obicei, ceva cepare prea bun ca sa fie adevarat, este in realitatea prea bun pentrua fi adevarat; ca atare nu sariti spre oferte incredibile la cazare simasa fara a va asigura ca in spatele acestora exista calitatea pe care oasteptati: este posibil ca surprizele neplacute sa va afecteze mai multdecat credeti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod