România trece la ora de vară: Cum te afectează această schimbare?

În noaptea de sâmbătă spre duminică (28 spre 29 martie 2015) trebuie să dai ceasul înainte. Astfel, ora 03:00 va deveni ora 04:00.
Sâmbătă noaptea (28 martie a.c.) ceasul se va da înainte, astfel că ora 03:00 va deveni ora 04:00. Prin urmare, duminică va fi cea mai scurtă zi din an, având numai 23 de ore.

Află cum îţi poate influenţa sănătatea această schimbare şi de ce este considerată o adevărată povară pentru organismul uman!

1. Îţi dă peste cap toată rutina zilnică care te ajuta să fii mai organizat.


2. Perturbă ceasul biologic

Se pare că organismul uman nu se poate adapta acestei treceri la ora de vară şi ne influenţează ceasul biologic, potrivit unui studiu semnalat în publicaţia Current Biology.
Acest efect este mai accentuat în cazul persoanelor care obişnuiesc să se trezească foarte devreme dimineaţa, avertizează specialiştii de la Universitatea Ludwig-Maximilians din Munchen.

 
3. Creşte riscul de infarct cu 10%

Trecerea la ora de vară ne afectează sănătatea inimii. Potrivit unui studiu apărut in publicaţia New England Journal of Medicine şi realizat de specialiştii de la Institutul Karolinska din Suedia, această schimbare creşte riscul de infarct miocardic, în special în săptămâna de după schimbarea orei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod