Rezolutii implinite in 6 pasi

Cum Anul Nou se apropie cu pasi vertiginosi si cum deja ti-ai stabilit rezolutiile pe care ti le-ai propus pentru anul care vine, hai sa vedem care sunt cele mai bune modalitati de a face ca aceste dorinte sa devina realitate.
Cum Anul Nou se apropie cu pasi vertiginosi si cum deja ti-ai stabilit rezolutiile pe care ti le-ai propus pentru anul care vine, hai sa vedem care sunt cele mai bune modalitati de a face ca aceste dorinte sa devina realitate. Cum te poti tine de planul tau? Iata 6 pasi simpli care te vor duce la reusita!

Pasul 1:

Pune totul pe hartie. Noteaza-ti rezolutiile si asaza foaia cu aceste insemnari intr-un loc cat mai accesibil si vizibil - lipeste-le de oglinda de la masuta de machiaj sau din baie, prinde-le cu un magnet pe frigider sau scrie-le intr-un jurnal pe care il completezi zilnic.

Pasul 2:

Marcheaza-ti calendarul. Stabileste-ti termene limita si marcheaza fiecare pas pe care il faci spre indeplinirea fiecarui tel in parte.

Pasul 3:

Incepe cat mai curand posibil. Cumpara-ti toate echipamentele, aparatura si cartile de care ai nevoie. Suna si fa-ti o programare la doctorul stomatolog, medicul de familie, trainer-ul sau contabilul tau...

Pasul 4:

Gaseste-ti un model care sa te inspire. Exista cineva in cercul tau de prieteni care a reusit sa isi duca la indeplinire una dintre rezolutiile pe care ti le-ai propus si tu? Gandeste-te la aceasta persoana, care iti va aminti vesnic faptul ca este posibil sa iti atingi telul, oricat de dificil ar putea parea acest lucru la prima vedere.

Pasul 5:

Verifica-ti in mod constant progresele inregistrate si permite-ti sa iti oferi, macar din cand in cand, o mica recompensa pentru eforturile pe care le depui. Iti va fi si mai usor, iar acest lucru te va motiva mai mult sa mergi pe drumul spinos pe care ti l-ai ales. Ai grija ca recompensa sau darul pe care ti-l faci sa nu intre in contradictie cu rezolutia propusa! Sarbatoreste o luna de cand ai renuntat la fumat cu o excursie la munte, de o zi sau un week-end, cu un nou sau palton pe care ti le cumperi si nu cu o tigara "binemeritata"!...

Pasul 6:

Informeaza-ti prietenii si membrii familiei de telurile pe care doresti sa le atingi cat mai repede posibil sau pe parcursul intregului an si cere-le sfatul si sprijinul permanent. Este benefic sa ai alaturi pe cineva care sa te incurajeze, din timp in timp, atunci cand iti este cel mai greu.

Sfaturi si avertismente

Nu tine cont de micile esecuri si nu le lasa sa te demoralizeze! Cheia succesului este perseverenta.

Poti apela la un serviciu de e-mail care sa iti aminteasca in permanenta faptul ca ti-ai propus sa nu dai inapoi de la telul tau. Astfel de mesaje motivationale au darul sa te mobilizeze mai mult.

Un articol de Alina Bleaja
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod