Elevii de azi, mai slab pregătiţi decât cei de ieri?

"Ziua Educaţiei începe cu proteste. Învăţământul românesc este...
"Ziua Educaţiei începe cu proteste. Învăţământul românesc este într-o criză perpetuă. Credeţi că elevii din ziua de azi sunt mai slab pregătiţi decât cei de acum 20 de ani?", aceasta a fost provocarea lansata de Eva.ro pe pagina de Facebook.

Iată şi câteva răspunsuri:

"Bineînţeles că da... poate că nu 100%, dar mai mult de 50% ajung la facultate şi nici nu sunt capabili să aibă un scris corect sau altele.
Poate în trecut eram mai motivaţi, era alt interes, acum copiii merg la şcoală pentru că îi trimit părinţii, nu pentru că ei vor, păcat:)"
, spune Adina.

"Nu cred că-s mai slab pregătiţi. Numărul elevilor pregătiţi este cam acelaşi, doar că acum se promovează cei mai puţin pregătiţi. Sunt puşi în vârf şi de acolo li se vad mai clar lipsurile. Dacă un absolvent de facultate cu media 10 nu se poate titulariza în învăţământ şi se poate titulariza cel cu 6,8, cum aţi vrea să fie elevii pe care acesta îi pregăteşte? Normal că, sunt elevi care îşi depăşesc profesorul în cazuri de genul acesta"
, se confesează Maria.

"Nu.
Elevii de azi, elevii de ieri şi elevii mâine sunt la fel: tineri! Normal că mai vrei să te mai şi distrezi, normal că mai şi înveţi, că fiecare la vremea lui. Dar binenteles că toţi îşi amintesc de cât de greu le-a fost lor, cât învăţau şi spun despre cei tineri că "nu învăţa"
", spune Shirin.
5 Octombrie 2010
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Me pe 8 Mai 2011, 01:25
    Educatie

    spuneti*. Am tastat din greseala ''spunet''.

    0
    0

  • Me pe 8 Mai 2011, 01:24
    Educatie

    Dar de ce nu spunet si cum e programa scolara de azi fata de cea de acum 22 de ani de exemplu? Eu am citit-o pe cea de franceza L2 revizuita in 2008 si m-am crucit. Notiunile de gramatica sunt puse haotic.

    0
    0

  • gabriela pe 10 Oct 2010, 04:10
    elevii de azi, mai prost pregatiti?

    Nu stiu cati dintre voi aveti copii la scoala, in clasele 1-8,dar pe mine caietele de clasa a 2-a a nepotelului meu ma sperie!! Si eu am invatat, am fost premianta si acum sint medic. Programele scolare au fost schimbate de nenumarate ori, dar din pacate nu in avantajul elevilor!! De ce trebuie un copil de clasa 1 sa rezolve ecuatii de gradul intai si sa faca tabele? Raspunsul invatatoarei a fost ca asa e programa scolara!! Un exercitiu de clasa a-8-a sincer imi este greu sa-l citesc si nu sint o inculta!! Parerea mea sincera? Elevii de azi reprezinta confuzia programelor scolare!! In loc sa ii pregatim pentru viata ii innebunim cu manuale care nu le ajuta la nimic!

    0
    0

  • Iulia pe 6 Oct 2010, 09:27
    "elevii de azi"

    Intr-adevar elevii de ieri, de azi si de maine au ceva in comun: sunt tineri si cu gandul la copilarie. Ceea ce ii dferentiaza totusi pe cei de azi fata de cei de ieri, este asimilarea unui sentiment de libertate prost inteleasa, exprimata prin comportament si exprimare fata de profesori si chiar fata de propria familie. Si profesorii au "evoluat" negativ, dar acesta e deja alt subiect.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod