Bunele maniere la cinema. Ce reguli de etichetă ar trebui să urmezi

Singurul lucru mai rău decât podelele lipicioase de la cinema este nepolitețea. Există câteva reguli de etichetă pe care ar trebui să le urmezi atunci când mergi să vezi un film.
Iată câteva dintre bunele maniere la cinema!

Care sunt bunele maniere la cinema?


1. Mâncarea


Multe persoane își iau în geantă mâncare din afara cinematografului. Dacă te numeri printre acestea, apelează la gustări mici, care nu miros ciudat. Acest lucru înseamnă că nu poți lua trei feluri de mâncare cu tine, că trebuie să îți lași conserva de pește acasă și că trebuie mereu să cureți după tine. Nu degeaba nu ești lăsat în sălile de cinema cu alimente pe care nu le-ai cumpărat de acolo.
Căci, ce altceva ai putea mânca, dacă nu popcorn, nachos sau ciocolată?

2. Telefonul


Nu răspunde la telefon în timpul filmului, dacă nu vrei ca furia tuturor celorlalți oameni să se îndrepte spre tine. Dacă este o urgență și trebuie neapărat să vorbești la telefon, părăsește politicos sala și poți reveni când termini convorbirea. În caz contrar, nu o face!

3. Scaunul


Atunci când cineva trece pe rândul tău pentru a ajunge la scaunul său, ține-ți picioarele sub scaun, pentru a evita căzăturile. Atunci când te întorci tu pe scaun de la baie sau de afară, uită-te la persoanele pe lângă care treci, pentru a te asigura că nu deranjezi pe nimeni.
Care este cel mai mare sacrilegiu când vine vorba de scaun? Poziționarea picioarelor pe scaunul din fața ta.

4. Mânerele scaunului


Nimeni nu vrea să împărtășească apelurile telefonice cu tine, dar când vine vorba de mânerele scaunului este altă poveste. Regula principală este să folosești un singur braț al scaunului. Dacă ai nevoie de mai mult spațiu pentru a ține gustările, poți folosi și spațiul dintre picioare.

5. Vorbitul


Menține conversațiile la o frecvență minimă, iar dacă nu poți rezista vorbitului în timpul filmului cu persoana cu care te-ai dus, încearcă să o faci în mod discret și liniștit. Bunele maniere spun că la cinema nu se vorbește.
iulia-mirica
19 Ianuarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod