4 reguli ca să nu-ţi fie teamă să mergi cu bicicleta printr-un oraş aglomerat

Ideea de a te deplasa cu bicicleta printr-un oraş aglomerat sună foarte bine, însă reuşeşti să o şi pui în practică? Dacă răspunsul este afirmativ, meriţi toată aprecierea pentru curajul tău.

Ideea de a te deplasa cu bicicleta printr-un oraş aglomerat sună foarte bine, însă reuşeşti să o şi pui în practică? Dacă răspunsul este afirmativ, meriţi toată aprecierea pentru curajul tău.

Dacă până acum doar ai visat la deplasarea cu bicicleta, nu este cazul să renunţi la dorinţă. De fapt, vei vedea că nu este deloc greu să-ţi învingi teama de a circula pe străzile aglomerate din oraş, atât timp cât recurgi la trucuri şi reguli necesare pentru siguranţa ta în trafic.

Deplasarea cu bicicleta are o mulţime de avantaje faţă de deplasarea cu un mijloc de transport în comun sau cu maşina personală. În primul rând, economiseşti bani, deoarece nu-ţi mai faci abonament şi nu mai plateşti pentru combustibil.

În al doilea rând, cu bicicleta poţi să te strecori peste tot şi poţi ajunge mult mai repede la destinaţie. În al treilea rând, nu mai eşti nevoită să suporţi căldura, aglomeraţia şi mirosurile insuportabile din autobuze.

1. Exersează, exersează, exersează

Într-un oraş aglomerat, deplasarea cu bicicleta poate fi un adevarat calvar, mai ales pentru o femeie. Claxoane peste claxoane, şoferi nervoşi şi impertinenţi, lipsa unor piste adecvate pe care să circuli în siguranţă, toate aceste motive te-ar putea face să renunţi la ideea de a folosi bicicleta pentru a ajunge la serviciu, la şcoală sau la magazin. Dar nu te da bătută!

Înainte să ieşi cu bicicleta pe stradă, este bine să te pregăteşti temeinic, în aşa fel încât să scapi de orice teamă.
Începe prin a te plimba cu bicicleta în parc alături de un prieten, apoi plimbă-te în jurul blocului, apoi pe straduţele nu foarte aglomerate din cartier. Pe masură ce prinzi experienţă şi te obişnuiesti cu mersul pe bicicletă pe stradă, poţi ieşi pe un bulevard aglomerat.

2. Nu pleca de acasă fără cască

Casca este cel mai important accesoriu pe care ar trebui să îl ai atunci când mergi cu bicicleta printr-un oraş aglomerat. Pe lângă faptul că îţi oferă protecţie şi te ajută să ai mai multă încredere în tine, te scapă şi de teama deplasării prin trafic.

Multe femei renunţă la cască, deoarece consideră că le strică aranjarea părului. Nu proceda ca ele, dacă vrei să scapi definitiv de teama circulării cu bicicleta.
Femeiele care poarta cască atunci când merg pe bicicletă sunt foarte sexy, iar dacă vrei să nu-ţi mai faci griji pentru coafură, alege o împletitură franţuzească sau un coc chic.

3. Circulă prudent

Întotdeauna vei da peste şoferi care claxonează în trafic şi se apropie prea mult cu maşina de tine, doar pentru a te intimida. Ei bine, nu te lasa intimidată şi nu-ţi fie teamă de ei, deoarce poţi fi neatentă la drum sau poţi pierde controlul asupra ghidonului. Rugulă de aur: circulă prudent, fără viteză. Dacă nu ţi se acordă prioritate, nu îţi pune ambiţiile cu şoferul care nu te respectă. Siguranţa ta este prioritară în acest caz.

4. Coboară de pe bicicletă când vrei să traversezi strada


Atunci când eşti pe bicicletă nu mai eşti pieton, prin urmare, nu ai prioritate la traversarea străzii nici măcar atunci când eşti pe trecere.
Coboară de pe bicicletă dacă vrei să traversezi strada pe o trecere de pietoni nesemaforizată. Vei vedea că şoferii vor opri mai repede şi îţi vor da prioritate. În acest fel, vei dobandi mai multă încredere în tine şi vei scapa de teama de a circula cu bicicleta prin traficul unui oraş aglomerat.

24 Iunie 2013
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 3 Iul 2013, 11:46
    !atentie!

    trebuie sa cobori de pe bicicleta atunci cand treci strada, pentru ca doar atunci esti pieton si soferii vor opri. Nu ca vor opri mai repede, ci daca esti pe bicicleta nu vor opri deloc, pentru ca esti participant la trafic, ca si ei. Nu stiu cata lume stie reguli de circulatie inainte de a se preocupa de teama de masini.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod