Cafea

13 întrebuinţări neobişnuite ale cafelei

Milioane de oameni din întreaga lume preferă cafeaua în defavoarea oricăror altor băuturi. Dar ştiai în câte alte moduri te mai poţi bucura de ea?
Într-adevăr, există multe opţiuni de alegere: espresso, cu sau fără lapte, fierbinte sau cu gheaţă. Dar, ceea ce este şi mai interesant este faptul că există multe alte moduri în care mai poţi folosi cafeaua în afară de băut. Şi unele dintre ele nu au nimic de-a face cu gătitul.

Iată o listă cu lucruri minunate pe care le poţi face cu ajutorul cafelei:

Deodorant de mâini

Cine poate rezista mirosului magic al cafelei? Nu ai vrea să treci zilnic printr-o cafenea şi să inhalezi mirosul umitor de cafea proaspăt măcinată? De ce să nu încerci cafeaua ca deodorant pentru mâini? Utilizează cafeaua măcinată pentru a îndepărta mirosul de usturoi sau de ceapă de pe mâini, freacă temeinic şi clăteşte-te cu apă apoi.

Mască de faţă

În afară de mirosul uimitor şi de gustul său rafinat, cafeaua are o serie de beneficii pentru piele. Cafeaua elimină celulele moarte ale pielii şi asigură un efect împotriva ridurilor datorită conţinutului său antioxidant. Aceste lucruri o face să fie unul dintre cele mai bune produse pentru piele. Poţi folosi cafeaua măcinată direct pe faţă sau o poţi încerca sub formă de mască facială.

Spre exemplu:

Adaugă 1 lingură bicarbonat de sodiu într-o cantitate de cafea suficientă pentru a-ţi acoperi faţa şi puţină miere.
Se amestecă bine ingredientele şi se aplică pe faţă. Se lasă timp de 20 de minute şi se clăteşte cu apă călduţă. Se aplică cremă hidratantă după procedură. Această mască îţi oferă, de asemenea, avantajele bicarbonatului de sodiu care curăţă în mod eficient pielea grasă.

Odorizant pentru frigider

Tuturor ni s-a întâmplat cel puţin o dată în viaţă să deschidem frigiderul şi să simţim un miros neplăcut. Mirosurile puternice de peşte sau alimente picante sunt foarte dificile. Deci, cum rezolvi problema? Cafeaua combate efectiv mirosurile neplăcute din frigider, la fel cum le elimină şi pe cele de pe mâini. Aşază o ceaşcă cu restul de la cafea în frigider. Cafeaua va absorbi mirosurile puternice şi problema va fi rezolvată.

Remediu pentru celulită

Majoritatea cremelor anticelulitice au un singur ingredient în comun: cafeina. Problema este că toate acestea sunt destul de scumpe, deci dacă ai cafea în casă, de ce să nu o foloseşti? Îţi poţi face propriul tratament anti-celulită prin amestecarea zaţului de cafea cu ulei de cocos. Aplică pe zona afectată şi masează cu mişcări circulare pentru câteva minute. Apoi clăteşte bine. Este o modalitate mult mai ieftină de a-ţi rezolva problema.


Îndepărtarea puricilor

Se pare că şi animalul tău de companie se poate bucura de beneficiile cafelei. Datorită mirosului său puternic, cafeaua poate fi folosită ca tratament pentru îndepărtarea puricilor şi a altor paraziţi care stau pe blana animalelor. După ce i-ai făcut câinelui tău baie, freacă-l cu cafea preparată. Acest lucru aduce, de asemenea, beneficiul suplimentar de prevenire a mirosului de câine umed.

Tratament pentru păr

Cafeaua are o serie de utilizări pentru frumuseţe. Nu numai că face părul lucios, dar cafeina este, de asemenea, un remediu excelent pentru a combate căderea părului deoarece stimulează creşterea lui, îl hrăneşte şi îi dă supleţe.

Se poate proceda astfel:

Prepară nişte cafea. Las-o să se răcească şi apoi aplic-o pe păr. Masează scalpul cu mişcări circulare. Lasă să acţioneze timp de 20 de minute şi apoi clăteşte-te cu apă. Se poate repeta săptămânal.

Grădină

Cafeaua poate îmbogăţi şi hrăni solul din grădină cu azot. Poate fi folosită ca îngrăşământ, dar cantitatea de cafea nu trebuie să depăşească 20%. În caz contrar, îngrăşământul ar fi prea concentrat, iar efectele ar fi negative. Reţine proporţia recomandată şi amestecă îngrăşământul cu cafeaua.
Poate fi folosit atât în grădină, cât şi în ghivece.

Sperie pisicile

Dacă stai la curte, cu siguranţă ai fost vizitată măcar o dată de pisica vreunui vecin. Aceşti vizitatori iubesc să urineze pe plante sau în locurile tale preferate. Cafeaua este o opţiune pentru a le speria, fără a le răni. Se pare că majoritatea pisicilor nu pot suporta mirosul puternic de cafea şi, de obicei, le îndepărtează. Lasă puţină cafea măcinată amestecată cu coji de citrice în locurile potrivite, iar pisicile îţi vor evita grădina.

Exfoliere

Cafeaua este un excelent exfoliant natural care ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Poţi să îţi pregăteşti propriul tratament de exfoliere amestecând cafea măcinată (folosită sau proaspătă) cu ulei de măsline şi să freci anumite zone ale corpului. Lasă amestecul să acţioneze timp de 15 minute, după care clăteşte-te cu apă caldă.

Odorizant pentru cameră

Dacă nu vrei să îţi umpli casa cu substanţe chimice, utilizarea cafelei ca odorizant este cea mai bună opţiune. Dacă funcţionează cu frigiderul, cu siguranţă va funcţiona şi în camera de zi. Pune zaţ de cafea uscat în săculeţi şi distribuie-le în casă acolo unde îţi doreşti pentru a reîmprosăta aerul.
Poţi face acelaşi lucru şi în maşină sau în dulapuri.

Lustruirea mobilierului

Cafeaua este, de asemenea, foarte utilă pentru a-ţi lustrui şi curăţa mobila din lemn. În loc să arunci zaţul de cafea, lasă-l să se răcească şi cu ajutorul unei cârpe, freacă suprafeţele afectate.

Decorare

Nu crezi că boabele de cafea sunt frumoase? În plus, mirosul lor uimitor îţi dă o stare de bine. Boabele de cafea sunt adesea folosite ca element decorativ pentru a oferi locului tău preferat un aspect mai frumos. Poţi să îţi foloseşti creativitatea şi imaginaţia cum vrei tu. Spre exemplu, poţi cumpăra o sticlă transparentă şi să o umpli cu boabe de cafea.

Gătit

Dacă îţi place să bei cafea, cu siguranţă îţi place şi să o consumi. Ea poate fi folosită pentru a decora prăjituri, pentru glazuri şi umpluturi, dar şi în compoziţia deserturilor.

17 Iulie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod