Femeie în duş

12 lucruri pe care e mai bine să le faci seara decât dimineaţa

Există multe lucruri pe care obișnuim să le facem dimineața, dar care s-au dovedit a fi mai utile seara.

Iată 12 lucruri pe care ar trebui să le facem seara pentru a avea o dimineață excelentă:


Consumul de carne sau brânză de vaci
Dacă nu vei mânca cu câteva ore înainte de culcare, nu vei dormi bine. Este bine să consumi niște brânză de vaci sau carne deoarece ambele conțin o mulțime de proteine și triptofan, un aminoacid care contribuie la un somn bun. Mare parte din legume nu e o alternativă bună pentru că ar putea să te baloneze. Foamea provoacă adesea insomnie, așadar dacă te pui la somn fără a lua cina, probabil vei avea nevoie de un mic-dejun consistent. În plus, e dificil să adormi când stomacul tău continuă să ceară de mâncare.

Plimbarea
Fă o plimbare înainte de a merge la culcare. Te va ajuta să scapi de toate grijile de peste zi. Te poți bucura de liniște și te poți gândi la lucrurile care nu te deranjează. De asemenea, plimbările de seară s-au dovedit a fi bune pentru sănătate și ajută în cazul insomniei. Cele mai multe idei sau soluții extraordinare la problemele tale le poți găsi în timp ce mergi.

Fă-ți un plan de acțiune pentru ziua următoare
Planurile făcute seara pot contribui la menținerea ordinii în viața ta. De obicei, facem planuri dimineața când suntem pe grabă și, prin urmare, uităm lucruri importante sau nu ne asumăm responsabilitatea așa cum am putea să o facem cu adevărat.
Planificarea detaliată te va ajuta să fii liniștit dimineața și să efectuezi toate acțiunile necesare pas cu pas fără a pierde timp și energie prețioasă. Asta nu înseamnă că nu poți improviza pe timpul zilei, doar că ziua va fi mai liniștită.

Aerisirea camerei
Corpul uman conține grăsime albă. De foarte multe ori, această grăsime se depunde acolo unde nu am vrea. Dar există și un altfel de grăsime, și anume cea brună. Aceasta e implicată în termoregularea organismului și acționează ca o sursă de energie. Diferite teste au dovedit că grăsimea albă se poate transforma în brună ca urmare a temperaturilor scăzute, care îmbunătățește metabolismul. Poți deschide o fereastră în dormitor seara pentru a răci aerul. Nu trebuie să îl lași până îngheți, dar puțin aer rece e suficient pentru a consuma mai multă energie, chiar și în timpul somnului.

Pregătirea în avans a prânzului și a garderobei
Dacă ai totul pregătit, vei economisi timp și nervi dimineața. Vei evita luarea deciziilor stresante, vei fi sigur că ceea ce vrei să porți e perfect și vei avea la dispoziție 15 minute pentru a savura o ceașcă de cafea în liniște. De asemenea, poți lua prânzul preparat seara în cazul în care mănânci de obicei la birou. Gândește-te la toate în prealabil, un frigider gol pe care să-l privești dimineața nu îți va da o stare prea bună.


Yoga și meditația
Adesea sărim peste exercițiile de dimineață din cauza lipsei de timp. Dar yoga seara te poate ajuta să îți pui gândurile și sentimentele în ordine, ameliorând tensiunea și ne pregătește pentru o zi bună. Astăzi, meditația este foarte populară, așa că petrece cel puțin 10 minute fâcând astfel de exerciții înainte de a te culca. O mulțime de oameni nu pot să mediteze, deoarece există atât de multe gânduri deranjanteîn capul lor și atât de mult zgomot în jur. În acest caz, este important să îți concentrezi atenția asupra conștiinței tale interioare. Întinde-te, închide ochii și gândește-te la fiecare parte a corpului tău, concentrându-te asupra ei și relaxând-o. Vei adormi mult mai ușor după aceea.

Baie sau duș fierbinte
Un duș fierbinte dimineața nu e cea mai bună alegere, deoarece temperatura ridicată e un ajutor pentru somn. Este mai bine dacă faci seara, pentru că această schimbare a temperaturii corpului creează un impuls în corpul tău de a adormi mai repede. O baie fierbinte e o modalitate excelentă de a face față insomniei. Ea are multe alte beneficii: calmează nervii, curăță porii înfundați, stabilizează nivelul de glucoză din sânge și relaxează coloana vertebrală, ceea ce este foarte important după o zi lungă de muncă.

Să citești ceva de care vrei să îți amintești
Cercetările au demonstrat că lectura e cea mai bună metodă de a te relaxa, pentru că plonjarea într-o altă lume ajută la eliminarea stresului din cauza prroblemelor zilnice.
E o metodă mai bună chiar și decât ceaiul sau muzica. Trebuie doar să petreci 6 minute cu o carte pentru a reduce nivelul de anxietate și pentru a-ți relaxa mușchii. Creierul memorează totul mult mai bine seara. Acest fapt ajută, în deosebi, elevii care studiază noaptea pentru examenele din ziua următoare. Fără smartphone și laptop seara, doar o carte obișnuită pentru a evita problemele cauzate de lumina ecranelor.

Consumul de kiwi
Mulți oameni preferă să mănânce fructe dimineața, dar sunt câteva fructe pe care ar fi de preferat să fie consumate seara, cum ar fi kiwi. Mai multe studii arată că mâncatul timp de o lună a 2 kiwi cu o oră înainte de a merge la culcare te va ajuta să adormi mai repede și mai bine. Vitaminele E și C reglează conexiunile neuronale din creier care sunt responsabile de un somn sănătos și de producția de serotonină. Nu înlocui kiwiul cu lămâile, pentru că vei obține exact efectul opus. Lămâia revigorează corpul și ne dă energie, exeptând combinația de lămâie cu miere și apă caldă.

Consumul sucului de cireșe

Studiile arată că 2 pahare de suc de cireșe te va ajuta să dormi cu 90 de minute mai mult pe noapte. Proantocianidinele din cireșe reduc defalcarea triptofanului și îl ajută să dureze și să funcționeze mai mult. Dacă nu îți place sucul de cireșe, consumă alge marine în timpul cinei.
Ele conțin o mulțime de acid omega-3 care te ajută să dormi mai bine și mai mult.

Piepătănarea părului
Periajul părului înainte de culcare curăță celulele moarte, praful și sebumul. Și un masaj ușor, cu o perie netedă, ajută la transportul cu oxigen și nutrienți la rădăcină. Dimineața nu va trebui să îți aranjezi părul în grabă. Un stilist din Marea Britanie susține că perierea părului de 2-3 ori pe zi este suficientă, altfel părul ar putea deveni uleios și fragil.

Analizarea zilei

Analizează ziua, amintește-ți de toate lucrurile bune care ți s-au întâmpat, gândește-te la ceea ce vrei să schimbi și notează câteva idei într-un jurnal. Studiile arată că efectuarea unei analize zilnice (chiar dacă ziua lasă mult de dorit) este foarte utilă. Și dacă nu ești prea pozitiv înainte de culcare, fă ceva plăcut. Fericirea e abilitatea de a fi fericit în acest moment, mâine nu ne este promis. Cei mai mulți dintre noi ne petrecem serile cu rudele sau prietenii apropiați, așa că spune-le că îi iubești și că le ești recunoscător.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod