Balsam de buze

10 întrebuinţări neobişnuite ale balsamului de buze

Balsamul de buze este un produs de nelipsit din trusa de cosmetice a unei femei, dar el aduce şi alte beneficii în afară de protejarea buzelor!
Întrebuinţările balsamului de buze pot fi şi altele în afară de protejarea buzelor de factorii externi. Brightside ne prezintă care sunt cele mai neobişnuite dintre ele:

1. Prevenirea băşicilor de la picioare

O nouă pereche de pantofi este mereu o provocare pentru că te poţi alege cu băşici din cauza ei. Dacă ţi se întâmplă şi ţie, poţi aplica balsam pe buze pe zona afectată şi vei putea să continui să o porţi fără să te simţi inconfortabil.

2. Scoaterea unui inel blocat pe deget

Uneori, eliminarea unui inel de pe deget nu este atât de uşoară pe cât pare.
Primul lucru la care ne gândim este de a folosi săpun, dar ca o soluţie mai practică se poate utiliza şi balsamul de buze. Unge întreaga suprafaţă de lângă inel cu balsam şi va deveni mult mai uşor de îndepărtat.

3. Rezolvarea zgârieturilor şi redarea strălucirii produselor din piele

Dacă există zgârieturi mici pe pantofii tăi din piele, trebuie doar să utilizezi balsamul de buze şi vei remdia problema. De asemenea, poţi aplica acest truc la genţi, curele sau mobilă pentru a le reda strălucirea şi pentru a nu mai părea vechi.

4.
Vindecarea zgârieturilor sau a muşcăturilor de insecte


Datorită proprietăţilor sale hidratante şi calmante, balsamul de buze te poate scăpa de mânărime şi accelerează vindecarea. De asemenea, reduce roşeaţa pielii şi calmează micile tăieturi.

5. Aranjează firele de păr electrizate

Balsamul de buze va ajuta părul să stea drept şi neted pentru mai mult timp. Trebuie doar să aplici un pic şi apoi să periezi pentru a elimina surplusul de ceară. Dacă îl aplici pe sprâncene, acestea vor arăta foarte îngrijite.

6. Calmează durerea de nas

Ştergerea în mod repetat a nasului poate cauza iritarea piele din jurul sau interiorul lui.
Trebuie doar să iei cu degetul puţin balsam de buze şi să îl aplici pe locul afectat. Va hidrata pielea şi va grăbi vindecarea, însă e important să eviţi balsamul cu mentol pentru că poate provoca mâncărimi.

7. Crearea unei lumânări improvizate

Dacă introduci un chibrit sau un băţ de lemn în centrul belsamului tău de buze, atunci vei obţine o lumânărică numai bună pentru o situaţie urgentă.

8. Aprinderea focului

În cazul în care ai nevoie să faci rapid focul, balsamul obişnuit de buze te poate ajuta. Pune balsam de buze pe o dischetă de bumbac şi apoi aprinde focul, bumbacul va izbucni imediat în flăcări, iar balsamul va face flacăra mai intensă.


9. Deblocarea fermoarelor


Balsamul de buze conţine ulei şi de aceea e foart bun pentru a debloca fermoarele înţepenite.

10. Persistarea parfumului

Dacă te dai cu balsam de buze în locul unde aplici parfumul, acest lucru va face ca mirosul să fie mai puternic şi să persiste pentru mai mult timp.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod