Doctor Strange

10 filme care îți deschid mintea spre noi posibilități

Când nu mai ai soluții sau crezi că nu mai ai soluții, ai putea urmări unul dintre aceste filme pentru că au puterea să motiveze privitorul.
Filmul este o formă de artă care ne pune în situația de a ne întâlni cu noi înșine. Recreând realitatea, ne ajută să găsim resurse nebănuite, oferind uneori sprijin emoțional, ne impulsionează, ne ajută să ne cunoștem mai bine și ne invită să privim înăuntrul nostru. Mai mult, psihologul Sorina Daniela Dumitrache, redactor la Journal of Experiential Psychotherapy, scrie că „nicio formă de artă nu ne transformă în maniera în care o face filmul; [...] acesta vibrează în noi, lăsând în imaginar secvențe și sunete diafane pe care nu le estompează nici vremea, nici cele mai aprigi intemperii lăuntrice”.
Despre acele filme cu povești ce au vibrat în noi, care ne-au dat speranță, care ne-au făcut să privim viața cu alți ochi vrem să scriem astăzi, inspirați de premiera în cinematografe a filmului Doctor Strange.

Doctor Strange (acum în cinematografe)

Când strălucitul neurochirurg Stephen Strange își pierde abilitatea de a opera în urma unui accident, un viitor sumbru pare să-i fie destinat. Dar o întâlnire providențială cu Cea Antică, vrăjitoarea supremă retrasă în sihăstrie pe culmile din Himalaya, îi deschide lui Strange calea către noi posibilități.
Am apreciat pregătirea spirituală a majorității personajelor și vorbele cu greutate ale Celei Antice. Una dintre soluțiile când totul pare pierdut este să încerci să privești lucrurile din altă perspectivă, să cauți o nouă abordare și poate chiar „să lași în urmă tot ceea ce crezi că știi”...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod