Una slabă, alta nu: „Surorile Plus și Minus“ au mii de admiratori

Un fost model plus-size și sora sa, fostă balerină, fac echipă pentru a prezenta aceeași ținută pe corpuri diferite. Ideea lor a cucerit mii de admiratori.

Alyna și sora ei, Jess, demonstrează că frumusețea vine în diferite forme și mărimi. Una este plinuță, alta e subțire și, chiar dacă sunt surori, reprezintă două lumi diferite, iar asta le-a ajutat să înțeleagă cât de diferiți sunt oamenii. După ce s-au confruntat și ele cu problemele generate de standardele de frumusețe, "surorile Plus și Minus" au fondat platforma Healthy Size You, dedicată celor care doresc să adopte un stil de viață sănătos, indiferent de greutate și de forma corpului. Fetele își prezintă dietele, antrenamentele, ținutele preferate și costumele de baie pe care le poartă.

Jess a fost mereu plinuță, a și activat ca model plus-size, apoi a slăbit și acum este mai subțire decât sora ei, Alyna, care e balerină.

"În copilărie n-am fost niciodată o fată slabă. Mereu am avut forme pronunțate și nimeni din jurul meu nu-mi spunea că așa e normal sau frumos", a povestit Jess pentru ediția australiană a ziarului Daily Mail. "Îmi place plaja și apa, dar când am crescut am început să-mi fac griji că prietenii mă vor vedea în bikini și că nu-mi stătea bine. Apoi am devenit model plus-size și nu mi-am mai făcut griji, am început să-mi accept formele", a continuat ea.

Între timp, balerina Alyna avea și ea probleme. Iar acestea au venit în sens invers față de cele ale surorii sale după ce a început să se îngrașe: "Industria baletului este una în care greutatea și mărimea sunt întotdeauna în prim-plan în mintea oamenilor.
Să stai în fața oglinzii în colanți roz și tricou este o mare provocare și mi-a luat mult timp să capăt o imagine pozitivă despre corpul meu. Nu am avut probleme până am încetat să dansez și am realizat că eram într-o lume în care există o mulțime de imagini nesănătoase despre corp. Acum, în special după ce am născut, mă simt mai încrezătoare în corpul meu. Sunt puternică și capabilă de multe"
, a mărturisit tânăra.

Alyna, în vârstă de 34 de ani, a spus că ideea de a face echipă cu sora ei le-a venit când ea și Jess (28 de ani) discutau despre fostele lor slujbe: "Făceam parte din lumi diferite și aveam experiențe diferite când una făcea modelling, alta balet, și asta ne-a conturat imaginea despre corpurile noastre.
Am vorbit despre cum trebuia să înfruntăm aceleași stereotipuri și comentarii negative aplicate asupra noastră."


"Diferențele ne-au împins să mergem înainte. Am vrut să arătăm că sănătatea și frumusețea vin în forme și mărimi diferite și toți trebuie să ne îmbrățișăm propria frumusețe"
, a mai spus Alyna.

Platforma online pe care cele două surori au înființat-o pe Instagram a ajuns peste 10.000 de admiratori. Ele își împărtășesc mesajul pozitiv despre corp și postează periodic fotografii în care poartă aceleași ținute și costume de baie cu mărimi diferite, demonstrând că, indiferent de forme și de măsuri, oamenii trebuie să se aprecieze așa cum sunt.
"Obiectivul nostru este să le arătăm că nu există doar o măsură și că trebuie să te iubești pe tine însuți. Toți putem să ne criticăm, să ne comparăm cu alții, în loc să ne mutăm atenția pe lucrurile la care ținem. Doar pentru că nu ai un anumit tip de corp așa cum vezi la televizor și pe rețelele de socializare nu înseamnă că nu ești frumoasă", a explicat Jess.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
27 August 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod