Un cal putere, dar metalizat: Acesta e cel mai frumos armăsar din lume

Ahaltechin este o rasă rară de cai: părul său străluceşte asemenea vopselei metalizate.
Mama Natură ne oferă tot felul de surprize. Una dintre acestea este Ahaltechin (sau Akhal Teke), considerat cel mai frumos cal din lume. Originar din Turkmenistan, acest exemplar meiestuos este renumit pentru părul lui strălucitor care reflectă lumina soarelui asemenea vopselei metalizate.

Recunoscut pentru coama lui foarte mătăsoasă, cu luciu metalic, Ahaltechin e un cal de mărime mijlocie, care trăieşte de peste două milenii în zonele de semideșert ale Kazahstanului și Turkmenistanului și din apropierea Mării Caspice.


Creșterea acestei rase continuă preponderent în fostele republici sovietice din Asia, fiind un cal apreciat și folosit în probele dificile ale echitației, la sărituri și în cursele de galop. În Rusia e folosit și în concursurile de sărituri și dresaj clasic.

Cu o înălţime de 1,40-1,50 metri, această rasă este ușor de recunoscut și foarte elegantă, cu gabarit perfect format, ochi expresivi și urechi mari. Ahaltechin are pilozitate fină, inclusiv coama, corp lung și puternic.


În lume există doar 1.250 de exemplare de Ahaltechin, iar chinezii îi numesc "Caii Paradisului".
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod