Trecutul prinde viață: 20 de portrete alb-negru transformate în imagini color

Un artist digital a lucrat 3.000 de ore pentru a restaura și colora fotografii alb-negru de arhivă. Mai multe portrete celebre au căpătat o nouă viață.
Malcolm Gladwell demonstrează în celebra sa carte "Exceptionalii" că dacă investești 10.000 de ori în ceva toată munca și pasiunea de care ești capabil, acel ceva te va transforma într-un om excepțional, foarte talentat, un lider absolut în domeniul său.     

Ei bine, Mario Unger, un fotograf și artist digital din Austria, a investit 3.000 de ore într-un proiect fotografic, iar rezultatul este... excepțional. Anul trecut, munca lui s-a rezumat îndeosebi la restaurarea și colorarea fotografiilor vechi.


"Motivul pentru care am făcut toată această muncă a fost că am vrut să reduc puțin distanța în timp. Îmi place fotografia alb-negru, dar pentru unele imagini cred că este nevoie de culoare, iar cele mai multe imagini alb-negru au fost făcute dintr-un singur motiv, fiindcă nu exista film color!", a explicat autorul acestor lucrări pe care el le prezintă pe site-ul său, pe Instagram și pe Facebook.

Culorile pe care Mario le-a adăugat dau o viață nouă imaginilor vechi și ne prezintă într-o altă perspectivă portrete unor oameni celebri din secolele trecute.
Iată câteva dintre imaginile restaurate și colorate, prezentate de Bored Panda!
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod