Top 10 cele mai bune seriale SF din toate timpurile

Top 10 cele mai bune seriale SF din toate timpurile

Zona crepuscular?

Locul 2. Zona crepusculară (1959-1964)

Când Rod Serling s-a săturat ca rețelele de televiziune să-i scoată comentariile sociale din scenarii, el a avut o idee strălucită: să insereze politica în scenarii SF. Acesta a fost punctul original de pornire pentru „Zona crepusculară’, dar motivul pentru care acest serial antologic le eclipsează pe toate celelalte nu este metafora moralizatoare  în poveștile sale cu pacienți „urâţi”, păpuși vii și adolescenți tiranici care pot face adulții să dispară.
Ci, mai degrabă, modul în care premisele înfricoşătoare rezonau cu fricile primare şi în care abordarea cinică a naturii umane a lui Serling se manifestă în răsturnări de situație memorabile şi ironice.
(Aveţi grijă de ochelari după apocalipsă, copiii, și feriți-vă de cărți de bucate extraterestre).
Iar ceea ce face acest serial cu adevărat tare este modul în care se sugerează că obișnuitele case și locuri de muncă americane se pot transforma brusc în ceva vendind direct din coșmarurile noastre colective. 
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bogdan pe 7 Aug 2016, 10:29
    top

    subscriu lui Robert, dar trebuie sa adaug ca din pacate topul a fost facut de vreun necunoscator avand in vedere ca lipseste de ex. Stargate

    3
    0

  • Robert Trif pe 6 Aug 2016, 19:17
    SciFi

    Am urmarit cele mai multe dintre serialele prezentate aici, din lista dvs. mi-au placut: La limita imposibilului, Zona Crepusculara si DosareleX. Cred ca astea sunt doar serialle SF care au fost prezentate la TV. Din pacate, lipsesc cele mai bune 2 seriale, cel putin in opinia mea, si anume, capodopera Fringe si Person of Interest. Fringe este de departe cel mai bun serial SciFi pe care l-am urmarit.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod