Taximetristul cu aripi: O pasăre călătorește pe spatele unui vultur

Un fotograf inspirat a surprins momentul incredibil în care o pasăre deșteaptă pare că folosește „taxiul aerian“ pentru a călători mai ușor.
Tuturor ne-ar plăcea să avem aripi și să zburăm în voie, mai ales când suntem blocați în trafic și nu putem face nimic pentru a evada din aglomerație. Dar și dacă poți să zbori, de ce să nu-ți cruți puțin forțele și să te folosești de forța altuia?

Liu Chia-Pin, un fotograf pasionat de natură, are dovada că și în lumea păsărilor este valabilă această problemă. Imaginile uimitoare pe care le-a surprins în Taipei, capitala Taiwanului, au făcut înconjurul planetei.
Liu tocmai poza un vultur din specia Spilornis cheela care încerca să mănânce un șarpe când o pasăre Drongo neagră a aterizat pe spatele acestuia.

Scena se petrecea în zona în care își face veacul mica pasăre din familia Dicruridae, iar aceasta a trecut la atac pentru a-și păzi teritoriul. "Pasărea mică se află în perioda în care clocește și obișnuiește să-și atace invadatorii în copaci și în aer. Ea s-a așezat chiar pe spatele vulturului în timp ce acesta își lua zborul", a declarat autorul imaginilor spectaculoase.

Păsările cântătoare Drongo sunt cunoscute pentru comportamentul lor agresiv îndreptat împotriva păsărilor mai mari, câștigându-și porecla de "regele-corb" pentru modul dur în care își apără teritoriul, notează cotidianul britanic Daily Mail.
Foarte pricepute în procurarea hrtanei, ele au aptitudini care le ajută să-și păcălească atacatorii și concurența, putând imita până la 32 de sunete de alertă ale altor specii. Drongo se hrănesc cu gâze și atunci când observă la orizont un pericol scoat sunete de alarmă, iar animalele din jur se adăpostesc.
6 August 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod