Țara lui Moș Crăciun: 34 de imagini care arată că Laponia e cel mai frumos loc în care să mergi de Crăciun

Pentru turiști și pentru fotografi, Laponia este un tărâm fermecat. Luminile magice ale Aurorei boreale și peisajele superbe fac din acest loc destinația de iarnă ideală.

Laponia a fost asociată din 1927 cu Moș Crăciun și de atunci a devenit una dintre cele mai importante atracții turistice. În fiecare iarnă, sosesc în cea mai mare și cea mai nordică regiune din Finlanda turiști din toate colțurile lumii, dornici să admire Aurora boreală și să se bucure de zăpada veșnică de aici.

Moş Crăciun a terminat pregătirile pentru Crăciun şi a demarat o campanie pentru recrutarea elfilor care să-l ajute.

În decembrie 2017, 390.000 de turişti străini au petrecut o noapte în Laponia, o creştere de aproape 10% în comparaţie cu Crăciunul din anul precedent.

Cei mai numeroşi vizitatori sunt britanicii, urmaţi de ruşi, francezi şi germani, potrivit statisticilor oficiale.

În aceste condiții, o agenţie de recrutare finlandeză din Laponia a publicat o ofertă de muncă destinată elfilor care doresc să se ocupe de numărul mare de turişti dornici să-l întâlnească pe Moş Crăciun chiar în regatul său. Nu este necesară experienţă anterioară, se precizează în anunţ, întrucât firma de recrutare promite cursuri prin care "se pot obţine abilităţi de elf şi comunicare".

Persoanele selectate vor avea, de asemenea, şansa să primească sfaturi referitoare la diferitele metode prin care se pot proteja de frig în nordul Finlandei, unde temperaturile trec rareori de zero grade Celsius şi pot coborî până la -40.
Îngrijirea renilor nu se află pe lista abilităţilor solicitate, în schimb elfii trebuie să se ocupe de grupurile de turişti, "să ţină focul aprins şi să servească băuturi calde" şi să supravegheze pârtia de săniuş, relatează Agerpres.

Turismul în Laponia s-a dezvoltat foarte mult, vizitatorii petrecând aici 3,5 milioane de nopţi de-a lungul anului, cu 2,6 milioane mai mult decât în urmă cu zece ani, potrivit Institutului de statistică finlandez.

Acest aflux valoros pentru o regiune cu puţin locuitori se datorează turiştilor din Asia.

Finlanda nu este însă singura ţară care susţine că adevăratul Moş Crăciun locuieşte pe teritoriul său; acelaşi lucru îl susţin şi Suedia şi Groenlanda.



Pentru cei ce nu au ocazia de a vizita Laponia, site-ul Thinking Humanity prezintă o serie de imagini superbe care surprind frumusețea iernii în acest loc minunat. Partea bună e că oricine se poate bucura de ele în confortul casei sale.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod