Sylvia te invata 6 pasi pentru a fi mai fericit! Cum si-a schimbat artista radical stilul de viata!

Sylvia a recurs la o schimbare radicala a stilului sau de viata si a modului de a vedea si interpreta tot ce o inconjoara. Dupa ani buni in care s-a confruntat cu drepresia, artista a gasit echilibrul si bucuria in frumusetea lucrurilor aparent marunte, cele care ofera cele mai mari satisfactii. Solista s-a confesat pe blogul ei, www.sylvia.ro, spunandu-le fanilor cum a ajuns sa fie, in sfarsit, fericita, si sa gandeasca pozitiv.
„Am trait in ultimii ani ancorata intre trecut si un posibil viitor, am fost nerecunoscatoare vietii si mie insami pentru ceea ce sunt, pentru realizarile mele, am ignorat de multe ori clipa numita PREZENT. Eram perfect constienta ca nu e ok drumul pe care mergeam, ca nu ma caracterizeaza gandurile negative si tristetea, insa, pur si simplu, nu gaseam o cale de iesire spre “lumina”.
Eram ok, dar concentrata prea mult asupra grijilor zilei de maine si parca nimic nu-mi mai bucura sufletul in adevaratul sens al fericirii. Nu intelegeam de ce, nu intelegeam unde a fugit copilul interior dornic de povesti care se minuna de lucrurile cele mai marunte.
Am trecut prin foarte multe stari in ultimii ani, dar simteam ca la un moment dat se va intampla ceva care sa ma trezeasca la realitate. M-am simtit slaba si slabita, neputincioasa si vlaguita fizic si psihic.
Toate astea s-au concretizat in probleme de sanatate reale si am inceput sa caut explicatii.
De atunci parca mi s-a ridicat un val de pe ochi. Atunci parca s-a produs un clic in mintea si in sufletul meu si am stiut ca o noua etapa din viata mea e pe cale sa inceapa.
Am citit si m-am documentat foarte mult in ultimele luni pentru a ma convinge si pentru a intelege ca este total adevarata propozitia : “esti ceea ce gandesti!”.

Iata in linii mari care sunt schimbarile interioare ce si-au facut loc in sufletul meu si ce am invatat despre mine si despre viata in ultimele luni.

1. Fericirea este o stare relativa pe care fiecare si-o defineste si si-o asuma dupa propria sa perceptie asupra realitatii inconjuratoare. Unii oameni sunt fericiti doar pentru simplul fapt ca este o zi cu soare afara, altii cauta vesnic fericirea intr-un posibil viitor: “voi fi fericit daca o sa-mi cumpar masina X sau o sa am jobul Y etc”.
Multi dintre noi uita sa traiasca AICI SI ACUM, adica PREZENTUL, pentru ca, pana la urma, asta este singura noastra certitudine.

2. Creeaza conditii sufletului si mintii pentru a gasi linistea si pacea interioara. Fa-ti curat in viata, atat in cea materiala cat si in cea sufleteasca. Renunta la tot ceea ce nu-ti mai este de folos, renunta la amintiri care te pot perturba, renunta la oamenii cu care nu rezonezi facand loc altora care sa te inspire si sa te ajute in evolutia ta.

Inlatura din jurul tau pe cat posibil toate informatiile care ti-ar putea altera starea de spirit. Alege sa-ti ocupi timpul liber cu ceva care iti face o reala placere sau cu activitati constructive. Si daca jobul ne impune si o doza de stres, care uneori este greu de evitat, incearca sa faci macar din casa ta o oaza de liniste. Un loc unde sa poti respira linistit, unde sa miroasa frumos, unde sa-ti fie drag sa fii tu cu tine, unde sa asculti muzica ta preferata, unde sa-ti primesti prietenii cei mai buni.

3.
Nu uita sa multumesti zilnic! Fa o lista cu toate lucrurile pentru care ar trebui sa fii recunoscator, de la cele mai marunte pana la faptul ca suntem in viata si ca ne putem bucura de soarele de pe cer. Cand simti ca ti se inneaca corabiile, citeste acea lista scrisa cu mana ta pentru a-ti aminti ca ai motive sa fii recunoscator.

4. Incearca sa faci, cat de des poti, fapte bune. Incearca sa transmiti ganduri bune oamenilor dragi chiar daca nu le comunici verbal. Sigur acest bine se va intoarce asupra ta atunci cand vei avea cea mai mare nevoie.

5. Exerseaza-ti mintea si gandurile. Fa pace cu tine indiferent de ce iti ofera viata, accepta faptul ca esti suma alegerilor tale si ca trecutul nu mai poate fi schimbat. Invata sa te iubesti si sa te respecti pentru ca atunci o vor face si altii din jurul tau.

6. Asculta-ti instinctul.
De multe ori nu bagam in seama acel prim gand care ne vine in minte chiar si in cea mai banala situatie. Dar instinctul reprezinta mesaje care ne sunt date pentru a ne ghida sau avertiza. Fii mai atent la toate lucrurile din jurul tau. La senzatiile pe care le traiesti, cauta raspunsuri pentru toate starile tale, la oamenii pe care ii intalnesti pentru ca ei intra sau ies din viata ta cu un scop. Nimic nu este intamplator”, scrie Sylvia pe blogul sau.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod