Supereroii strâng rândurile: Spider-Man și Hulk își iau adio de la legendarul Stan Lee

Mai mulți artiști au creat câteva ilustrații în care și-au imaginat modul în care personajele celebre create de Stan Lee și-ar luat adio de la marele scriitor care a murit marți.
Scriitorul şi editorul Stan Lee, creator al unor personaje ca Spider-Man şi Hulk din universul Marvel, s-a stins din viaţă luni dimineaţă, într-un spital din Los Angeles, la vârsta de 95 de ani. "Tatăl meu şi-a iubit toţi fanii", a declarat fiica sa, J.C., pentru TMZ.

Născut la 28 decembrie 1922, la New York, într-o familie de imigranţi români puternic afectată de Marea Depresiune, Stanley Martin Lieber visa să scrie "marele roman american". El a intrat în universul benzilor desenate din întâmplare, fiind departe de a-şi imagina că va face să viseze generaţii întregi de fani de super-eroi.

La 17 ani, Lee a găsit un loc de muncă la Timely Comics, departamentul de benzi desenate al unei edituri.
Ulterior, timp de 20 de ani, Stan Lee a condus Timely Comics, devenit Atlas Comics, scriind poveşti în toate genurile.

În timp ce supereroii sunt în mod tradiţional perfecţi şi fără cusur, personajele lui Stan Lee sunt oameni obişnuiţi, bărbaţi şi femei, dotaţi cu super-puteri printr-un concurs de circumstanţe, dar obişnuiţi cu grijile lumeşti. O trăsătură caracteristică a sa este de a da aceleaşi iniţiale numelor şi prenumelor personajelor sale. Peter Parker, Reed Richards, Bruce Banner şi Matt Murdock au apărut după această regulă.

În anii '60, Stan Lee devine omul-orchestră al editurii, redenumită "Marvel".
El cumulează funcţiile de scriitor, editor şi director al publicaţiei. Mare admirator al lui Walt Disney, Lee supraveghează adaptările eroilor "Marvel" pentru televiziune şi cinema, având scurte apariţii în fiecare film cu personajele sale.

După ce conduce pentru timp scurt ansamblul editurii, Stan Lee părăseşte "Marvel" la sfârşitul anilor '90. În pofida unui proces lung cu "Marvel", cumpărată în 2009 de Disney pentru 4 miliarde de dolari, Stan Lee a rămas strâns legat de editură, al cărei preşedinte emerit şi simbol etern încă era.


Steaua lui Stan Lee de pe Hollywood Walk of Fame a fost înconjurată cu flori după anunţarea decesului, iar numeroase staruri, precum Hugh Jackman, care a interpretat rolul Wolverine în mai multe filme din seria "X-Men", Chris Evans și starul din "Iron Man", Robert Downey Jr, au ținut să-i aducă un omagiu legendarului autor.

Fanii din întreaga lume s-au mobilizat și ei, onorându-l pe creatorul personajelor care au fascinat generații la rând prin ilustrații sugestive și emoționante: supereroii lui Stan Lee s-au strâns pentru a-și lua rămas bun de la părintele lor.
13 Noiembrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod