Suferinţa unei vedete. Kelly Osbourne: „Am păstrat tăcerea asupra bolii mele“

Kelly Osbourne carte
Fiica rockerului Ozzy Osbourne povesteşte în cartea sa despre lupta cu boala Lyme


Kelly e de părere că multe celebrităţi care susţin că au boala Lyme exagerează: "Ştiind pe propria piele cât de crudă este, îmi pot da seama ine are şi cine doar încearcă să profite de un plus de celebritate. Nu pot să înţeleg cum poate să creadă cineva că a trăi cu boala Lyme este ceva frumos. Am învăţat să mă apăr singură şi mă bazez pe intuiţie. Dacă simt că ceva nu-i în regulă, refuz să las pe oricine altcineva să mă convingă că e invers."

Cunoscută şi sub numele de "boala cu 1.000 de feţe", din cauza varietăţii de simptome pe care le poate dezvolta şi care pot face să fie confundată cu alte maladii, Lyme este o boală infecţioasă produsă de o bacterie transmisă omului prin înţepătura de căpuşă.

Bacteria transmisă de căpuşele bolnave intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos, iar în unele cazuri bolnavii pot paraliza, notează agenţia Mediafax.

Anumite simptome ale bolii Lyme, precum oboseala, durerile de cap, durerile articulare şi simptomele asemănătoare răcelii fac ca aceasta să fie uşor de confundat cu alte afecţiuni. Un test de sânge poate verifica anticorpii bolii Lyme în sânge, dar aceştia nu apar decât la câteva săptămâni după infectare, iar testul este cunoscut ca fiind nesigur.

La nivel european, sunt raportate anual aproximativ 85.000 de cazuri de boală Lyme, potrivit datelor de la Centrul europeran de prevenire şi control al bolilor, citat de Mediafax.

Pe de altă parte, nu toate căpuşele sunt purtătoare ale acestei bacterii şi nu toate înţepăturile de căpuşe produc boala Lyme, spun medicii infecţionişti.
În situaţia în care o persoană a fost înţepată de căpuşă, specialiştii recomandă ca extragerea acesteia să se facă într-un serviciu de urgenţă unde sunt folosite pensete speciale, pentru a evita ruperea capului de căpuşă (care poate produce o infecţie locală) sau strivirea corpului căpuşei (care sporeşte riscul de pătrundere a infecţiei prin pielea lezată).

La primele semne de boală (roşeaţă la locul înţepăturii, febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare şi articulare), bolnavul trebuie să se prezinte la medic, pentru consultaţie şi tratament antibiotic.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
18 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod