Studiu: Barba îi face pe bărbați mai seducători

Bărbații care poartă barbă sunt considerați mai atrăgători, mai sănătoși și mai virili decât cei care au obrazul proaspăt bărbierit, scrie cotidianul spaniol "ABC", citat de Agerpres, prezentând concluziile mai multor studii științifice.

"O barbă lăsată să crească 10 zile îi face pe bărbați mai atrăgători în ochii femeilor", susțin cercetătorii britanici Barnaby Dixon și Robert Brooks, autorii unui experiment efectuat la Universitatea de Sud din Wales, apărut în revista "Evolution & Human Behavior".

La o concluzie asemănătoare au ajuns și psihologi de la Universitatea din Northumbria, din Marea Britanie. "Bărbații bărbieriți au mai puține atribute ale masculinității și par mai docili", susțin ei, într-un articol apărut în "Personality and Individual Differences".



Purtatul bărbii este și o manieră de a dovedi o bună stare de sănătate, au constatat doi biologi, William Hamilton și Marlene Zuk, specialiști în evoluția speciilor. Studiul lor, publicat în prestigioasa revistă "Science", susține că în părul de pe obraz se pot dezvolta paraziți, care duc la infecții, iar purtatul bărbii este o metodă de a sfrunta aceste pericole, ceea ce, în ultimă instanță, scoate în evidență un sistem imunitar puternic.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod