Străinii îl vor pe Ovidiu Anton la Eurovision 2016

Ovidiu Anton este susţinut de peste 2.600 de fani din toată lumea ai concursului Eurovision. Aceştia cred că excluderea României e injustă.

Decizia EBU (European Broadcasting Union) de a exclude România de la ediţia din acest an a concursului Eurovision a produs reacţii şi în străinătate, iar Ovidiu Anton, cel care ar fi trebuit să reprezinte ţara noastră pe scena din Stockholm primeşte acum sute de mesaje de susţinere.

Peste 2.600 de fani din întreaga lume ai concursului Eurovision au semnat o petiţie internaţională prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de decizia EBU de a exclude România înainte de concurs, din cauza datoriei de 16 milioane de franci elveţieni ai TVR.

"Cei de la EBU trebuiau să ia această decizie după ce se termina concursul", "Nu este corect ce au făcut. Nu artistul trebuia să plătească pentru datoria TVR", "Este absolut incorect faţă de artist", sunt câteva dintre comentariile celor care au semnat petiţia iniţiată de o persoană din Olanda, relatează Click!.

Românii au reacţionat şi ei, însă în număr mai mic. Doar aproape 250 de persoane au aderat la iniţiativa lansată pe siteul petitiionline.ro, notează ziarul citat.

Ovidiu Anton a primit luni şi o ofertă din partea postului public de televiziune din Republica Moldova, o invitaţie de colaborare la Eurovision cu reprezentanta ţării vecine, Lidia Isac.
Artistul a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj de mulţumire faţă de iniţiativa de solidaritate a Republicii Moldova, spunând că nu va uita niciodată "acest gest deosebit", dar că nu doreşte să afecteze prestaţia reprezentantei din Moldova. De asemenea, acesta a adăugat că dorinţa sa este de a cânta pe scena de la Stockholm melodia cu care s-a pregătit pentru concurs, "Moment of Silence". "Mă înclin în faţa fraţilor noştri din Moldova, este un gest extraordinar, unic şi nobil.
Pentru că ştiu câtă muncă este în pregătirea unui astfel de moment şi cât de important este Eurovisionul pentru cariera unui artist, nu vreau să afectez în vreun fel prestaţia Lidiei pentru care a investit atâta energie. Este o piesă care i se potriveşte de minune şi oricât îmi doresc să fiu pe scena la care am visat, nu pot accepta să o fac aducând riscuri pentru alţi artişti. Eu îmi doresc să cânt la Stockholm, îmi doresc să cânt 'Moment of Silence' pentru toţi, români, moldoveni şi pentru fanii Eurovision de pretutindeni"
, a scris Anton.

Acesta i-a urat Lidiei succes, spunând că este momentul ei să strălucească şi şi-a exprimat aprecierea faţă de această iniţiativă: "Succes, Lidia, este momentul tău şi ai să străluceşti! Mulţumesc încă o data pentru acest gest deosebit.
Nu voi uita niciodată".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod