Voinţă extremă: A slăbit 100 de kilograme ca să poată fi mamă

13 Iunie 2012
Jacqui McCoy avea 30 de ani și 160 de kilograme când a acceptat cea mai mare provocare din viața ei. După ce i s-a spus că e obeză și nu poate concepe un copil, ea s-a decis să facă tot posibilul ca să slăbească și să devină mamă. A acceptat să participe la un reality show despre slăbit, difuzat de postul american de televiziune ABC, iar după un program intens de un an a dat jos 58% din greutate și se pregătește să aibă un copil. O extraordinară lecție de voință care demonstrează că nu există "nu pot".

Jacqui McCoy avea 30 de ani și 160 de kilograme când a acceptat cea mai mare provocare din viața ei. După ce i s-a spus că e obeză și nu poate concepe un copil, ea s-a decis să facă tot posibilul ca să slăbească și să devină mamă. A acceptat să participe la un reality show despre slăbit, difuzat de postul american de televiziune ABC, iar după un program intens de un an a dat jos 58% din greutate și se pregătește să aibă un copil. O extraordinară lecție de voință care demonstrează că nu există "nu pot".

Jacqui s-a înscris în programul de slăbit, cu durata de un an, al emisiunii "Extreme Makeover: Weight Loss Edition" ("Schimbare extremă: Ediția de slăbit"), difuzată de postul american de televiziune ABC, iar ultimul episod a uimit America: Jacqui a înregistrat cel mai mare record din istoria show-ului după ce a dat jos 58% din greutate! Ea nu poate concepe un copil pe cale naturală, fiindcă are trompele uterine înfundate, dar se pregătește acum pentru procedura de inseminare artificială.

Tânăra din West Palm Beach, Florida, era deprimată, se simțea nesigură și nu îndrăznea să-l lase pe soțul ei să o vadă goală. "Nu cred că aș fi luptat cu atâta înverșunare dacă n-aș fi fost motivată de dorința de a avea o familie", a declarat Jacqui în ultimul episod al emisiunii de la ABC.

La 14 ani era o adolescentă superbă, cu un talent natural de a cânta și cu un viitor promițător, când, într-o noapte, a fost agresată de un tânăr. Incapabilă să depășească povestea pe care a ținut-o secretă, ea s-a refugiat în tentația de mânca și a devenit obeză, ducând o viață ternă, fără sclipire.

Sub îndrumarea atentă a antrenorului Chris Powell, Jacqui a început lupta cu obezitatea. Și-a transformat livingul într-o impresionantă sală de fitness.
Chris a fost de la început exigent și i-a impus ca în primele 30 de zile să slăbească 40 de kilograme, un obiectiv pe care ea l-a atins, fiind premiată de ABC cu o călătorie în Irlanda, alături de soțul ei, în luna lor de miere.

Să nu credeți însă că totul a fost... lapte și miere pentru Jacqui. În timpul călătoriei, a avut sarcina de a face un traseu de 100 de kilometri cu bicicleta, pe un teren deluros. A făcut-o și pe asta, chit că aproape a ieșit sufletul din ea. Ambiția de fier a dus-o însă mai departe.

În următoarele trei luni, greutatea sa a scăzut la 96 de kilograme, iar când a dat jos încă 16 kilograme a devenit prima femeie antreantă de Chris Powell care a reușit să slăbească cu 50% din greutatea inițială în doar nouă luni, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

După această performanță notabilă, Jacqui McCoy a devenit eligibilă pentru operația de eliminare a surplusului de piele, prin care se elimină țesuturile inestetice rămase după un proces rapid de slăbire. La sfârșitul unui an de pregătire, ajunsă la greutatea de 68 de kilograme, cu un moral puternic și cu un trup zvelt, ea a fost recompensată cu un card de cumpărături de la Walmart în valoare de 50.000 de dolari.

Nu, nu a folosit cardul pentru a cumpăra mâncare. Cu banii câștigați și-a împlinit visul. "Am primit acest minunat dar și am dorit să-l împart cu oricine", a declarat Jacqui. A devenit ea însăși antrenor de slăbit, iar printre primii clienți s-a numărat sora ei, pe care a ajutat-o să slăbească 22 de kilograme. Și nu doar sora ei s-a bucurat de ajutorul ei, ci toată familia sa, care a adoptat o dietă sănătoasă. Mai mult, lăsând la o parte faptul că este sănătoasă, fericită și nerăbdătoare să devină mamă, Jacqui și-a regăsit talentul pe care-l credea pierdut și a cântat la nunta vărului ei.

"Am descoperit că cea mai mare piedică împotriva slăbitului nu este corpul, ci creierul. Mi-am schimbat tot ce știam despre mine, despre valoarea mea și despre ce sunt capabilă să fac. Iar când am început lupta cu greutatea am înțeles că viața e o luptă", a declarat ea la ABC.

Și pentru a le demonstra și altora că nicio luptă nu este imposibil de câștigat, Jacqui va participa din nou la show-ul despre slăbit difuzat de ABC. De astă dată, alături de Chris Powell, ca antrenoare.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • kamelia` pe 14 Iun 2012, 11:26
  suplimente alimentare care reduc pofta de mancare

  eu am incercat citrimax &chromium de la calivita si a dat rezultate taie pofta de macare http://cameliaserban.mycali.biz/products/citrimax---chromium--90-tablete

  0
  0

 • Mariana pe 13 Iun 2012, 13:51
  Ecofit

  Daca ai celulita ar fi cazul sa cauti ceva care sa te ajute sa scapi de ea. De exemplu o crema sau un ceai. Eu a trebuit sa slabesc 9 kilograme si am luat tratamentul Ecofit care este foarte bun... Am scapat de pofta de mancare si de celulita. Ma simt foarte bine si arat mult mai bine. Eu am reusit sa obtin ce mi am dorit si sper sa reuseasca si alte fete ceea ce si au propus, ca nimic nu este mai important pentru o fata decat sa arate bine si sa se simta bine in pielea ei, insa toate acestea au preturile lor, multa ambitie si rabdare si pe deasupra este bine sa avem si sustinerea morala a cuiva apropiat, cum a fost in cazul meu,care am fost sustinuta si incurajata de iubitul meu...

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod