Violoncelistul Stefan Cazacu va reprezenta Romania la Concursul "Eurovision Young Musicians

de Ileana Voicu Ghinea, 16 Martie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Violoncelistul Stefan Cazacu va reprezenta Romania la Concursul

Duminica seara, violoncelistul Stefan Cazacu a castigat Finala Selectiei Nationale "Eurovision Young Musicians" 2010. El va reprezenta Romania in cadrul concursului "Eurovision Young Musicians 2010", care va avea loc la Viena, in luna mai. Artistul a impresionat prin acuratetea interpretarii, alegand partea a V-a din Concertul pentru violoncel si orchestra de suflatori de Friedrich Gulda. El a urcat pe scena alaturi Orchestra Nationala de Tineret  condusa de dirijorul Horia Andreescu.

Juriul a fost alcatuit din Valentina  Sandu Dediu (muzicolog, Presedintele juriului), Horia Mihail (pianist), Razvan Suma (violoncelist), Alexandru Tomescu (violonist), Ionut stefanescu (flautist), Oltea serban Parau (muzicolog), Tiberiu Soare (dirijor),  Valentina Baintan (realizator de televiziune).  Spectacolul- concurs s-a incheiat cu Josef Strauss - Polka Plappernmaulchen, op.245 si recitalul extraordinar semnat Razvan Mazilu (moment realizat cu participarea balerinei Monica Petrica).

In  Marea Finala, tinerii muzicieni vor fi acompaniati de Orchestra Simfonica Radio din Viena, condusa de dirijorul german Cornelius Meister.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • criticul criticilor muzicali pe 16 Mar 2010, 21:52
    concurs facut in stil romanesc

    Credeam ca lumea muzicala e altfel decat jungla politica dar m-am inselat . Credeam ca organizatorii concursului sunt in stare sa-l masluiasca dar nu credeam ca sunt asa de prosti incat inainte de transmisia directa de la ora 19.30 sa dea pe post clipuri publicitare in care DIN GRESEALA au afisat si castigatorul concursului ( reprezentantul Romaniei ) . E ceva tipic romanesc ! Sunt si prosti pe deasupra .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod