Veste-şoc pentru Oana Roman, după operațiile suferite: "Nu ştiu dacă mai pot să fac copii"

Vedeta a trecut prin momente dificile după ce a adus pe lume o fetiță. Complicațiile care au survenit după operaţia de cezariană au dus-o din nou pe patul spitalului, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor ei de a mai suporta o naștere.

Oana Roman a născut în februarie o fetiţă perfect sănătoasă. La patru zile de la cezariană, operaţia Oanei a început să sângereze, iar ea a mers la spital.
Vedeta a fost la un pas de a face septicemie, pentru că operaţia de cezariană a fost urmată repede de complicaţii. Primul semn că ceva nu este în regulă a fost faptul că tăietura nu se cicatriza și sângera.

Oana a fost operată, dar infecţia a revenit, afectând muşchiul peretelui abdominal şi intestinul gros. Situația nu s-a îndreptat nici după a doua operaţie, astfel că ea a apelat la alt medic, de la Spitalul Sfânta Maria. Cea de-a treia intervenție a durat mai mult decât se aşteptau toţi.

Oanei i-a fost tăiată o bucată din muşchiul abdominal, iar în locul acestuia chirurgul i-a montat o plasă, reușind să-i salveze intestinul gros, deşi acesta îi fusese atacat puternic de infecţie, relatează Libertatea.

Oana Roman a stat zece zile în spital, dintre care patru în secţia de Reanimare. Problemele de sănătate au împiedicat-o pe Oana să-și alăpteze fetiţa şi, din păcate, seria intervenţiilor chirurgicale nu se va opri aici. Ea va trebui să meargă din nou la doctor, pentru o altă operaţie.

Naşterea prin cezariană a fost un risc asumat de Oana Roman. Un medic a explicat pentru ziarul Ring cum apar complicaţiile cu care s-a chinuit vedeta: "La cezariană, uterul se extrage cu tot cu copil afară din abdomen, se scoate copilul, se curăţă, se coase uterul şi apoi se pune la loc.
Uterul se poziţionează între intestine şi colon, dar organele se aşază cum vor, astfel încât se produc multe aderenţe care pot afecta tranzitul intestinal şi provocă multe probleme, printre care şi ocluziile intestinale. De abia după o lună şi jumătate după cezariană îţi poţi relua viaţa intimă, iar un an n-ai voie să mai rămâi însărcinată. Complicaţiile apar, de obicei, de la a treia naştere prin cezariană, din cauza aderenţelor care se formează."



Oana Roman a povestit în emisiunea "Agentul VIP" cât de greu i-a fost: "M-am trezit la reanimare, plină de tuburi şi de sonde şi de branule...

şi de tot felul de lucruri. M-am bucurat că sunt vie. Doctorul nu ştia 100% ce este acolo până în momentul în care a deschis să vadă. Să stai patru zile în Reanimare nu e simplu. Patru zile şi patru nopţi am văzut un perete. Nu era aer curat, nu se deschid geamurile la Reanimare. Mi se dădeau permanent anestezice foarte puternice. Aproape o săptămână nu mi-am văzut fiica", a spus vedeta.

Cu tristeţe, ea a fost nevoită să accepte că n-ar mai putea face un copil. "Nu ştiu dacă mai pot să fac copii. Trebuie să treacă doi ani, iar ginecologul care mă va opera va trebui să fie asistat de medicul care mi-a făcut acum operaţia.
Trebuie să am curajul să mai încerc să fac asta"
, a dezvăluit Oana Roman în emisiunea amintită.



Oana Roman (38 de ani) a devenit mamă pe 21 februarie. Ea a născut o fetiţă, Maria Isabela, primul copil al vedetei şi al partenerului ei, Marius Elisei. Cei doi se vor căsători pe 15 iunie, data la care au programat şi botezul.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
21 Mai 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod