Urna cu cenuşa lui Sergiu Nicolaescu a fost înhumată

Urna cu cenuşa regizorului, care a decedat pe 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani, a fost înhumată la Cimitirul Bellu Militar din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis de Dana Nicolaescu, soţia regretatului cineast.
"Pe 27 decembrie, urna cu cenuşa soţului meu, regizorul Sergiu Nicolaescu, a fost înhumată la Cimitirul Bellu Militar, în locul de veci pe care l-am amenajat pentru el", se arată în comunicatul citat de agenţia Mediafax.

Dana Nicolaescu mai spune că, în perioada 24 - 26 ianuarie, Fundaţia Sergiu Nicolaescu şi Uniunea Cineaştilor din România (UCIN) vor organiza în memoria lui Sergiu Nicolaescu un eveniment intitulat "Sergiu. Ianuarie. În fiecare an".

Evenimentul va avea loc la Cinema Studio din Capitală şi va include vernisajul unei expoziţii de fotografii, precum şi proiecţii speciale cu filme de şi despre Sergiu Nicolaescu.

Sergiu Nicolaescu a decedat pe 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, au anunţat atunci reprezentanţii Spitalului Elias din Capitală, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012.

Cineastul Sergiu Nicolaescu a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme, în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.



Foto: Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod