Un week-end incarcat pentru Nico si Vlad

Facebook Twitter Comenteaza
Un week-end incarcat pentru Nico si Vlad

Reprezentantii Romaniei la concursul Eurovision 2008, Nico si Vlad, au avut parte de un weekend aglomerat, in care au repetat, s-au intalnit cu presa si cu fanii, au participat la emisiuni, la patreceri si au dat interviuri.

Vineri, 16 mai, artistii nostri au sustinut cea de-a doua repetitie pe scena de la Belgrade Arena, urmata de o noua conferinta de presa. Repetitia a inceput cu 40 de minute intarziere, din cauza unor corectii la luminile solicitate de reprezentantii Armeniei, a caror repetitie se derulase mai devreme. Cu exceptia acestei intarzieri, repetitia s-a desfasurat în bune conditii, sunetul fiind impecabil si de data aceasta. Artistii au urmarit apoi evolutia lor in sala de vizionare, iar seful delegatiei, Ioan Duma, a dat indicatii privind corecturile de decupaj care mai trebuiau facute.

"Emotiile se fac deja simtite, iar tensiunea creste pe masura ce ziua concursului se apropie.
Speram si contam pe capacitatea de concentrare a artistilor nostri si pe experienta lor de scena", a declarat Ioan Duma la finalul repetitiei.

La conferinta de presa care a urmat, delegatia Romaniei a intrat cu steaguri ale tarii noastre si imbracata în tricourile echipei, fiind intampinata de peste 100 de jurnalisti. Nico si Vlad au fost intrebati despre repetitie, iar Nico a fost provocata sa fredoneze un refren din piesa Jokero, cu care a participat la selectia nationala din 2006, alaturi de trupa Akcent. Pornind de la o gluma mai veche a lui Vlad referitoare la frumusetea fetelor din Serbia, interpretul a fost intrebat daca a cunoscut deja vreo fata de când a sosit la Belgrad.

La invitatia pe care Excelenta Sa domnul Ambasador Ion Macovei a facut-o delegatiei noastre, in seara de 16 mai echipa a petrecut cateva ore alaturi de membrii misiunii diplomatice a Romaniei la Belgrad si de reprezentanti ai comunitatii romanesti in Serbia.
Numerosi jurnalisti de limba romana au profitat de ocazie sa le ia interviuri artistilor si sa faca fotografii cu ei. Nico si Vlad au semnat autografe pentru toata lumea si s-au fotografiat cu cei
prezenti, care au promis sa ii sustina cu voturile lor.

In aceeasi seara, romanii s-au bucurat sa fie din nou alaturi de reprezentanta Greciei, Kalomira, si de echipa sa, la petrecerea de la EuroClub, locul de intâlnire al participantilor la Eurovision, al membrilor tuturor delegatiilor, al presei si al fanilor acestui eveniment.

Dupa o zi atat de plina, ziua de sambata a fost una de refacere pentru Nico si Vlad. Seara, artistii au participat la o receptie organizata la Palatul Parlamentului de catre delegatia Serbiei si de postul national de televiziune, RTS, organizator al concursului Eurovision din acest an. Reprezentanta Serbiei, Jelena Tomaševic, a fost cea care i-a intampinat la intrare, iar urarea de "bun venit" a facut-o chiar presedintele tarii, Boris Tadic.
In sala se aflau si cei doi prezentatori ai concursului, Jovana Jankovic si Zeljko Joksimovic, pe care telespectatorii TVR 1 si TVR International vor avea ocazia sa-i
cunoasca marti seara, pe 20 mai, la prima Semifinala Eurovision 2008.

Duminica a inceput foarte devreme pentru artistii nostri, ei fiind invitati, alaturi de compozitorul Andrei Tudor, la show-ul matinal de la RTS 1, principalul canal al postului national de televiziune. Gazda emisiunii, Zica, un moderator foarte popular în Serbia, a acordat o atentie deosebita romanilor, care au interpretat piesa "Pe-o margine de lume", dar au oferit publicului sarb si un jam session, alaturi de Andrei Tudor, asezat la pian.

A urmat un al doilea interviu, acordat postului de televiziune Pink, din Muntenegru, unul dintre cele mai urmarite posturi comerciale, iar la pranz ii astepta unul dintre editorii site-ului oficial al evenimentului, eurovision.tv, pentru o noua serie de intrebari si raspunsuri.

Ajunsi pe ultima suta de metri a asteptarii, Nico si Vlad se pregatesc pentru o zi de luni foarte grea, in care ii asteapta primele doua repetitii cu costume, repetitii cu public, desfasurate in aceeasi maniera ca si concursul propriu-zis.
Interpretii sunt increzatori in sansa lor si tintesc in continuare cel mai bun loc in competitie.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod