Un medic din Anglia a fost suspendat pentru că a lucrat 24 de ore fără pauză

Un medic din Anglia a fost suspendat pentru că a lucrat 24 de ore fără pauză

Un medic care a lucrat schimburi de 24 de ore pentru a putea plăti extinderea locuinței sale a fost suspendat de autoritățile din Marea Britanie pentru că și-a pus în risc pacienții.
Dr. Bevan Hyder, în vârstă de 47 de ani, a făcut schimburi de 12 ore fără pauză între ele de cel puțin cinci ori, dar susține că "forma sa fizică" l-a ajutat să nu se simtă obosit.

Medicul își părăsea postul mai devreme, fără permisiune, pentru a merge la alte spitale unde avea contracte de colaborare, potrivit Consiliului Medical General din Marea Britanie.

Riscul la care și-a supus pacienții a fost considerat ca fiind foarte mare de către autorități, care i-au suspendat activitatea.

A fost găsit vinovat de abatere în serviciu și a fost suspendat timp de patru luni, dar apoi își poate relua activitatea.

"Deși nu există dovezi că pacienții au suferit în urma acțiunilor doctorului Hyder, comportamentul său a pus un risc nedorit asupra siguranței pacienților", a declarat Catherine Cundy, avocatul Consiliului Medical General, potrivit dailymail.co.uk.

Hyder, consultant în medicină de urgență, a făcut pregătirea medicală în statul Grenada din Caraibe și s-a mutat în Marea Britanie în anul 2004. 

În august 2014 a semnat un contract full-time în care era specificat faptul că trebuie să facă trei schimburi de 12 ore pe săptămână în cadrul secției de urgențe a spitalului Crawley din Anglia.

Dar corpul de control al Consiliului Medical General a descoperit că medicul și-a părăsit postul cu până la o oră și 40 de minute mai devreme de cel puțin cinci ori în cinci luni, fără să-și anunțe colegii.

Medicul, care este tatăl a patru copii, a spus că a avut nevoie de bani pentru a ridica o extensie casei sale din Eltham, Sudul Londrei, pe care a și vândut-o anul trecut cu 735.000 de lire.

Fostul vecin al bărbatului a declarat că acesta a investit cel puțin 150.000 de lire în locuință, construind aproape un etaj întreg.

Hyder a încercat să susțină că motivația schimburilor neîntrerupte "nu a fost una financiară, ci una altruistă".

Dar în declarația oferită ulterior a recunoscut că avea nevoie de mai mulți bani pentru a-și susține familia.
"Principalul motiv al muncii suplimentare a fost acela că familia mea era în creștere și aveam nevoie de mai mult spațiu", a declarat medicul.

Acesta a făcut schimburi de 24 de ore în perioada august-noiembrie 2014, călătorind între Brighton, Londra și Basildon, Essex.

"Hyder nu a avut un comportament adecvat și a pus nevoile sale deasupra celor ale pacienților săi", a mai spus avocatul acuzării.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod