Un Crăciun de poveste autentic vienez - Christmas in Vienna Strauss Festival Orchestra Vienna

Concertul Christmas in Vienna, susţinut de Strauss Festival Orchestra Vienna sub bagheta maestrului Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei vieneze Monika Mosser se detaşează între toate celelalte evenimente care abundă în această perioadă a anului. Artiştii sunt recunoscuţi pe plan internaţional pentru virtuozitatea şi măiestria lor, câştigând deopotrivă admiraţia publicului şi a criticilor.

Vienezii concertează pentru al șaptelea an consecutiv în România, după ce au cucerit publicul ca invitați în Festivalul Enescu.
Strauss Festival Orchestra Vienna va răspândi fascinația Vienei Imperiale în toată România de-a lungul unui amplu turneu național, în care va susține 11 concerte în 9 orașe. Concertele încep la ora 19.30 și se desfășoară potrivit calendarului:

9 și 11 decembrie – Timișoara – Opera Națională Română/Teatrul Național
10 decembrie – Alba Iulia – Casa de Cultură a Sindicatelor
12 decembrie – Suceava – Casa de Cultură a Sindicatelor
13 decembrie – Botoșani – Casa de Cultură a Sindicatelor
14 și 15 decembrie – Iași – Teatrul Național „Vasile Alecsandri”
16 decembrie – Brașov – Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”
17 decembrie – Bacău – Teatrul de Vară „Radu Beligan”
18 decembrie – Constanța – Casa de Cultură a Sindicatelor
19 decembrie – București – Sala Palatului    

Strauss Festival Orchestra Vienna oferă un spectacol total, care satisface atât auditivul, vizualul, dar şi emoţionalul.

Programul muzical este foarte divers, cuprinzând valsuri, marşuri şi polci şi, desigur, o colecţie specială dedicată Crăciunului. Programul pe care Orchestra vieneză l-a pregătit în acest an este nou, similar Concertului de Anul Nou pe care Orchestra îl susține an de an în Wienner Konzerthaus. Este un spectacol autentic vienez, rafinat, potrivit pentru toate generațiile, care împlineşte cele mai exigente doleanţe ale melomanilor şi dezvoltă emoţii nebănuite în rândul necunoscătorilor. Prin spectacolul Christmas in Vienna publicul este transpus în fascinanta lume vieneză şi are şansa de a se simţi, măcar pentru o noapte, invitat de onoare la balurile imperiale.


Strauss Festival Orchestra Vienna
a fost fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, care este în continuare liderul artistic al grupului și care este considerat cel mai mare specialist în Strauss din zilele noastre.

Între orchestrele de același gen, Strauss Festival Orchestra se distinge printr-un ansamblu de muzicieni desăvârşiţi şi experimentaţi, care lucrează în permanenţă în strânsă legătură unul cu altul. Artiștii au cucerit întreaga lume, Strauss Festival Orchestra Vienna susținând turnee pe tot mapamodul, având numeroase apariții TV și participări în renumite festivaluri, numărându-se inclusiv printre invitații de onorare ai Festivalului Enescu. http://www.guth-strauss-vienna.at/konzerte.php


Trăiește un Crăciun de poveste în cea mai distinsă companie – Strauss Festival Orchestra Vienna sub bagheta maestrului Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei vieneze Monika Mosser!

Evenimentul face parte din programul național cultural „Artă contra Drog” 2015, inițiat de Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Fim „Dracula” în parteneriat cu C.I.A.D.O.

România, președinte academician Constantin Bălăceanu Stolnici.

Biletele se găsesc la casele de bilete ale sălilor de spectacol și online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod