Ucigasul lui John Lennon ar putea fi eliberat

de Nicoleta Tarantus, 28 Iulie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Ucigasul lui John Lennon ar putea fi eliberat

Mark David Chapman, care ispaseste o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare cu prelungire pe viata pentru uciderea lui John Lennon, ar putea fi eliberat, potrivit CNN. Acesta va fi audiat de o comisie alcatuita din trei specialisti, incepand cu 9 august. Este cea de-a sasea cerere de eliberare pe care Chapman a adresat-o justitiei americane.

Fosta sotie a lui Lennon, Yoko Ono, a declarat ca se va opune din nou eliberarii acestuia.

 

Chapman l-a asasinat pe Lennon in urma cu 30 de ani, pe 8 decembrie, in fata locuintei sale din New York, in timp ce se intorcea acasa de la inregistrari impreuna cu Yoko Ono.

 

Recenta scrisoare a lui Yoko Ono catre comisia de eliberare este aceeasi cu cele pe care artista japoneza le-a trimis comisiei din doi in doi ani, de cand Mark David Chapman a avut dreptul sa adreseze prima cerere de eliberare, in anul 2000.

In cea mai recenta scrisoare, Yoko Ono a declarat: "Daca el va fi eliberat, ma tem ca el va readuce alt cosmar, haos si confuzie. Eu si cei doi fii ai lui John nu ne vom mai simti in siguranta pentru restul vietii".

Yoko Ono a declarat, totodata, ca Mark David Chapman nu va fi nici el in siguranta, daca va fi eliberat.

Chapman este tinut intr-o celula speciala a inchisorii Attica, unde lucreaza ca portar, face curat in birouri si ii ajuta pe ceilalti prizonieri intr-una dintre bibliotecile inchisorii specializate in legislatie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod