"Turul Ciclist al Tinutului Secuiesc"

Facebook Twitter Comenteaza
In perioada 7-10 august 2008 se desfasoara a doua editie a "Turului Ciclist al Tinutului Secuiesc". Dupa doar o editie desfasurata anul trecut, intre 9-12 august, "Turul Ciclist al Tinutului Secuiesc" a fost inclus anul acesta in calendarul UCI (Union Cycliste Internationale - Uniunea Internationala Ciclista).

Turul Ciclist al Tinutului Secuiesc este un prilej de popularizare a ciclismului, dar si a peisajelor inedite ale tinutului.

Standardele UCI impun pentru editia din anul acesta reguli noi, precum efectuarea obligatorie a controlului antidoping, prezenta unui arbitru-comisar international si a minimum doua echipe continentale.
Concursul cuprinde 3 etape si un prolog desfasurate pe un traseu cu o lungime totala de 461 kilometri, care trece prin mai multe orase din judetele Harghita si Covasna.

Pe langa echipele din tara, la competitie si-au confirmat prezenta echipe si cluburi cicliste din Cehia, Bulgaria, Ungaria, Turcia, Germania, Olanda, Serbia si Ucraina. Numarul maxim de echipe admise la competitie, conform regulamentului UCI, este de 16.

Program si probe de concurs:


  • Joi, 7 august: Va avea loc deschiderea oficiala a competitiei, urmata de Prolog. Acesta se va desfasura pe strazile municipiului Miercurea Ciuc, pe o distanta de 5,7 km.
  • Vineri, 8 august: Prima etapa parcurge ruta Miercurea-Ciuc-Baile Tusnad-Sfantu Gheorghe-Targu Secuiesc-Cozmeni-Miercurea Ciuc.
    Lungimea traseului este de 164 km.
  • Sambata, 9 august: A doua etapa este de 194 km. Ruta este Miercurea Ciuc-Gheorgheni-Pasul Bucin-Praid-Odorheiu Secuiesc-Miercurea Ciuc.
  • Duminica, 10 august: Proba Circuit pe strazile municipiului Miercurea Ciuc, pe o distanta de 5,7 km in 17 curse. Ziua se incheie cu ceremonia de premiere a competitiei.

In cadrul turului din anul acesta si ciclistii amatori vor avea ocazia sa concureze. In plus, au fost pregatite programe speciale, si suporterilor, si publicului larg.
In ziua de 9 august 2008, vor avea loc competitii pentru amatori, iar in data 10 august, seara, vor concerta doua trupe: Groovehouse (HU) si Voltaj (RO).

Vor fi patru clasamente in concurs:

  • Clasament individual al etapei
  • Clasament general individual
  • Clasament general al sprinturilor
  • Clasament general al cataratorilor

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod