Tribut in memoria lui Issac Hayes

Facebook Twitter Comenteaza
Tribut in memoria lui Issac Hayes

In fata lumii era Black Moses (Moise cel Negru), Ike the Ripper si, mai tarziu, Chef din serialul TV South Park. Era umil, fara pretentii si cu picioarele pe pamant. Nu este rau pentru o persoana care a stabilit un record de sapte albume la Billboard R&B, a obtinut numeroare premii (inclusiv multe premii Grammy si doua Premii ale Academiei), a aparut in peste trezeci de filme si fost numit Rege al Ghana de-a lungul timpului.

In anii 60, Convingtom Tenn. a ajutat la stabilirea sunetului Stax Records, scriind impreuna cu David Porter hituri precum Soul Man, Hold On (I’m Coming), B-A-B-Y si When Something's Wrong With My Baby pentru Sam & Dave, Carla Thomas si Johnnie Taylor, printre altii.

A dus muzica soul intr-o noua directie cu albumul sau din 1969, Hot Buttered Soul, care a inclus reinterpretarea lui By the time I get to Phoenix a lui Jimmy Webb si Walk on By a lui Bacharach si David.

Impactul muzicii s-a potrivit numai cu impactul vizual al cover-ului, care s-a potrivit cu capul chel al lui Hayes, lanturile de aur si pieptul dezvelit.

Doi ani mai tarziu, Tema din Shaft a explodat in topurile pop si R&B, aducandu-l in prim plan ca artist si idol. Nici o alta muzica nu a semnalat cu adevarat sfarsitul anilor '60 rasunand pana in anii 1970, decat cea a lui Isaac Hayes.

Piesa i-a adus nu numai un premiu Grammy, ci si doua Oscar-uri pentru "Cea mai buna melodie" si "Cea mai buna Coloana Sonora", in 1972.

In acelasi an a castigat premiul Grammy pentru albumul sau dublu Black Moses (Moise cel Negru). Hiturile au continuat pentru Hayes de-a lungul anilor '70.

Mai tarziu, cariera lui Hayes a luat alte directii. A devenit vocea lui Nick al lui Nickelodeon la Nite si mai tarziu vocea lui Chef din serialul animat South Park.

A avut un rol in serialul Soul Men cu vedetele Samuel L.
Jackson si Bernie Mac (care a murit week-end-ul trecut).

In 2007 Hayes a participat la petrecerile de sarbatorire a 50 de ani a Stax Records in Memphis, Austin si Los Angeles. In ciuda problemelor de sanatate care l-au incetinit in ultimii ani, a continuat sa faca turul lumii. S-a intors cu mandrie la Stax Records, ca artist si ca si consultant in planificarea reactivarii inregistrarii in 2007 de catre Concord Music Group. Isaac inregistra un nou album pentru Stax.

Presedintele Concord Music Group si CEO-ul Glen Barros declara: "Isaac Hayes a fost un exemplu pentru tot ceea ce reprezinta Stax. Suntem cu totii foarte norocosi ca am lucrat cu un vizionar care a schimbat muzica intr-un fel profund si de neuitat.

Talentul sau s-a potrivit cu bunatatea spiritului sau. In numele intregii familii Concord/Stax ne exprimam condoleantele pentru familia, prietenii si fanii sai din intreaga lume".

Gene Rumsey, directorul general al Concord Music Group a adaugat: "Influenta constanta a Stax Records nu putea fi posibila fara melodiile minunate ale lui Isaac care au pus bazele pentru o intreaga generatie viitoare de rap, hip-hop si soul.

Isaac a jucat un rol important in relansarea recenta a Stax, inca o data dand dovada de creativitate, inspirand o serie intreaga de artisti Stax.

Ne exprimam condoleantele pentru toti oamenii a caror viata a fost atinsa de Isaac prin cariera sa de o viata."

John Burk, Vice Presedinte executiv si director de creatie al Concord Music Group declara: "Isaac a avut un impact profund si de efect asupra marcii Stax, contribuind la popularitatea sa in calitate de scriitor, producator, decorator, muzician de studio, A&R executiv si, bineninteles, ca cel mai de succes artist.

Colaborand indeaproape cu Isaac in ultimii ani, am ajuns sa cunosc omul din spatele muzicii si marea sa dragoste pentru oameni. A fost o persoana extraordinara care si-a folosit talentele pentru a inspira si unii oamenii de pe toate treptele vietii. Ma simt extrem de privilegiat ca am avut ocazia sa lucrez alaturi de acest om mare".


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ami4love pe 27 Ian 2010, 13:19
    Bună, eu sunt Ami!

    Bună, eu sunt Ami! Vă rugăm să how are you! Sper sa fie bine şi în perfectă condiţie de health.I a trecut prin profilul dvs. şi am citit-o şi a luat intersest în ea, vă rog, dacă nu i mintea va vrea sa-mi scrieti pe acest ID-ul (amihaji33@yahoo.co.uk) Sper să aud de la tine în curând, şi voi fi de aşteptare pentru dumneavoastră de mail pentru ca am ceva foarte important să se să vă spun. O mulţime de dragoste Mis Ami Haji!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod