Topul celor mai puternice femei din lume. Cine e pe primul loc

Un post de radio britanic a realizat topul celor mai puternice femei ale tuturor timpurilor. Clasamentul a fost întocmit sub supravegherea unei comisii din care au făcut parte jurnalistul Eve Pollard, conservatorul Priti Patel, laburistul Oona King şi scriitorul de romane poliţiste Val McDermid.
Pe primul loc al topului s-a clasat regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, informează BBC, citat de Mediafax.

Alături de suverana Marii Britanii, pe primele poziţii ale clasamentului se mai află Ana Botin, directoarea băncii Santander UK - una dintre cele mai puternice bănci din lume -, judecătoarea de la Curtea Supremă britanică baroneasa Brenda Hale, Theresa May, şefa Minsiterului de Interne şi femeia de afaceri Elisabeth Murdoch, cea de-a doua fiică a mogului media Rupert Murdoch.

Topul a fost realizat sub supravegherea unei comisii din care au făcut parte jurnalistul Eve Pollard, conservatorul Priti Patel, laburistul Oona King şi scriitorul de romane poliţiste Val McDermid.

Eve Pollard, fost editor al publicaţiilor Sunday Mirror şi Sunday Express, care a condus realizarea topului, a explicat pentru prezentatoarea Sarah Montague cum a fost întocmită respectiva listă: "Am considerat că trebuie să avem în vedere acelaşi gen de putere care este luat în consideraţie când este vorba despre bărbaţi puternici; vorbim despre putere la nivel înalt".

Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron pe 6 februarie 1952, după ce tatăl ei, regele George al VI-lea, a murit în somn.
Încoronarea suveranei britanice a avut loc pe 2 iunie 1953, pe când ea avea vârsta de 27 de ani.

În prezent în vârstă de 86 de ani, regina ocupă, pentru moment, locul al doilea în topul monarhilor care au petrecut cele mai lungi perioade pe tron, notează Mediafax. Străbunica ei, regina Victoria, ocupă primul loc în acest clasament, cu o domnie de 63 de ani.


Foto: AFP/Mediafax
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
13 Februarie 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod