Topul celor mai puternice femei din lume

Beyonce este cea mai bine plasată reprezentantă a industriei divertismentului


Printre nou-venite se află şi Ana Botín, în vârstă de 54 de ani, instalată recent preşedintă a Santander Group din Spania, desemnată cea mai puternică femeie în finanţe, pe locul 18. Elizabeth Holmes, în vârstă de 31 de ani, prezentată drept cea mai tânără femeie din lume care a devenit miliardară prin eforturi proprii, fondatoarea campaniei pentru donare de sânge Theranos evaluată în prezent 4,6 miliarde dolari, a intrat în clasament pe locul 72.

Clasamentul din acest an numără 17 femei cu vârsta sub 45 de ani.

"Perioada actuală de emancipare a femeii este mai puternică şi mai bună ca oricând, iar numărul tot mai mare de tinere influente din clasament este o dovadă suficientă a faptului că vârsta este doar un număr", afirmă autorii clasamentului.

Sheryl Sandberg, în vârstă de 45 de ani, fostă directoare executivă la Google, care este acum şefa operaţiunilor de exploatare la Facebook, este cea mai bine clasată pentru categoria cu vârsta până în 45 de ani, inclusiv, ocupând poziţia a opta. Ea este, a patra oară la rând, cea mai bine plasată femeie în domeniul tehnologiei.
Marissa Mayer, în vârstă de 38 de ani, care ar primi un salariu de peste 41,4 milioane de dolari la Yahoo, este una dintre cele mai bine plătite CEO din Statele Unite, ocupând poziţia 22.

În total, şapte directoare executive din Silicon Valley sunt prezente în top 25.

Pe de altă parte, Angelina Jolie se clasează pe locul 54, iar Shakira Mebarak pe locul 81, relatează Mediafax.

Şapte dintre femeile care apar în clasamentul din 2015 au fost prezente şi în primul clasament, în 2004: Melinda Gates, Christine Lagarde, Clinton, Indra Nooyi, CEO PepsiCo, Winfrey, regina Elizabeth a II-a (locul 41) şi Ho Ching, CEO Temasek.

"Între cele mai puternice femei din 2015 se află opt şefi de stat (şi un monarh) care conduc ţări al căror PIB însumează 9,1 trilioane de dolari şi peste 600 de milioane de cetăţeni", inclusiv noul premier polonez Ewa Kopacz, a subliniat Forbes la prezentarea clasamentului.

"Cele 24 de CEO controlează venituri anuale de aproape 1 trilion de dolari, iar 18 dintre aceste femei şi-au înfiinţat propriile companii sau fundaţii, inclusiv cea mai tânără miliardară prin forţe proprii Elizabeth Holmes", a adăugat revista.

În top 100 sunt prezente totodată "15 miliardare, cu valoarea netă cumulată de aproximativ 75 de miliarde de dolari", precizează Forbes, adăugând că "amprenta totală pe social media (Twitter, YouTube) a celor 100 cele mai puternice femei este de aproape 475 de milioane de abonaţi".


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod