Titus Munteanu, înmormântat la cimitirul Bellu

Realizatorul TV a fost înmormântat, sâmbătă, la cimitirul Bellu din Capitală, în jurul orei 14.00, în prezenţa familiei, dar şi a prietenilor, a oamenilor pe care i-a format şi a unora dintre colegii de breaslă.
Corina Chiriac, Adi Despot, Geanina Corondan şi Tudor Giurgiu s-au numărat printre cei care l-au condus pe ultimul drum pe realizatorul TV Titus Munteanu.

Trupul neînsufleţit al realizatorului de televiziune Titus Munteanu a fost depus joi la prânz la Biserica Sfântul Elefterie Vechi din Bucureşti, relatează agenția Mediafax.

Realizatorul de televiziune Titus Munteanu a murit, miercuri, la vârsta de 72 de ani. Munteanu era internat de două săptămâni la secţia de terapie intensivă a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, unde a încetat din viaţă miercuri, în jurul orei 13.00, din cauza unei boli respiratorii complexe, au precizat, pentru Mediafax, reprezentanţii unităţii sanitare.

"Boala s-a agravat, astfel că, în ciuda tratamentelor şi a efortului echipei medicale, pacientul a decedat",
au mai spus sursele citate.

Titus Muntean s-a născut pe 3 octombrie 1941 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de televiziune din România.

De-a lungul îndelungatei sale cariere, a semnat numeroase emisiuni de divertisment şi muzicale de mare succes.
"Ca redactor muzical, am colaborat cu Dan Mihăescu, Alexandru Bocăneţ (cel mai bun prieten al meu), Paul Urmuzescu. Mai târziu, am început să fac emisiuni pe scenarii proprii, lucrând cu Doina Anastasiu, Ovidiu Drugă, Sanda Cepraga: Caravana melodiilor (în '78, prima emisiune color, realizată cu Mihai Mârţu şi Carul 5), Marius, Olimpia şi Mihai, «Un trio formidabil» (premiul I la Festivalul Charles Chaplin, Gavrovo 1984), «Şlagăre în devenire», «Lumea se grăbeşte», «Corina contra Corina», recital Angela Similea - «Un albastru infinit», «Totul e posibil în joc» (în colaborare cu televiziunea olandeză, a luat prima menţiune a României la Montreux), Duelul vedetelor (Premiul APTR, 1992), «Astă-seară ne distrăm în familie cu angajaţii TVR» (Premiul APTR, 1993), «Tele trio show, cu crainicele dansând», «Revelioanele TVR», zece Festivaluri Mamaia", mai spunea Titus Munteanu.

Una dintre cele mai cunoscute emisiuni de care şi-a legat numele a fost "Şcoala vedetelor", o producţie creată în 1995, premiată în repetate rânduri.
Premiul criticii muzicale "Mihail Jora" şi Trofeul "Trandafirul de Argint" - Montreux (1996) sunt doar două dintre distincţiile primite.

În 2004 a reluat această producţie de mare succes, cu altă generaţie a "Şcolii vedetelor".

"O carieră în televiziune se construieşte cu muncă multă, seriozitate, constanţă şi pasiune. Trebuie să ştii de la început în ce te implici, să ştii că munca de televiziune presupune multe ore petrecute fără familia ta, multe sărbători în care nu eşti acasă. Iar dacă eşti la început, e bine să nu-ţi doreşti celebritatea din prima zi, ci mai degrabă să înţelegi tot acest fenomen, să începi de jos", declara Titus Munteanu într-un interviu.

Titus Munteanu este cel care a contribuit la lansarea unor cunoscuţi artişti români, printre care Angela Similea, Olimpia Panciu, Mihai Constantinescu, Elena Cârstea, dar şi a unora din generaţia actuală ca Adi Despot, Călin Goia, Călin Geambaşu, Gianina Corondan etc.

Unul dintre cele mai recente proiecte ale sale este "O dată-n viaţă", difuzat de TVR 1 şi prezentat de Iuliana Tudor.

A absolvit, în 1996, Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti, secţia flaut.
În perioada 1966-1971, a fost profesor de flaut la Liceul "George Enescu", asistent la clasa de flaut a Conservatorului Coprian Porumbescu, dar şi colaborator permanent al TVR.

Din 1971 până în 1997 a fost redactor, apoi realizator în cadrul Redacţiei Divertisment din TVR.

În septembrie 1998 a devenit director de programe TVR, iar din 1999 până în 2001 a ocupat funcţia de director TVR 1.


Foto: Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod